Михаил Янов: Разследват Мира Радева за присвояване на средства!

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Социоложката Мира Радева разказа потресаващи неща за бившия си съпруг Михаил Янов и почти 20-годишния им брак в Къщата на “ВИП брадър”, както и в поредица интервюта. Тя заяви, че е била пред самоубийство още през 1992 г., защото Мишо я е смачкал, а за да преодолее болката, тя му е изневерявала с един асистент в Университета. Сегашният приятел на Мира – Иво, пък заяви, че Мишо е страхливец, защото постоянно отправял празни заплахи към него. „Не съм гледал Мира Радева в предаването, не знам какво говори за мен и не ме интересува!”, заяви пред „ШОУ” бившият съпруг на социоложката Михаил Янов. “Ако искате да говоря за себе си и нещата, с които се занимавам, няма проблем, но не ме карайте да коментирам изговореното от бившата ми жена”, допълни той.

– Г-н Янов, смятате ли, че дъщеря ви Ани и съпругът й Джаред имаха полза от участието си във “ВИП брадър”?
– Трудно е да се каже. Преди да влязат, им казах, че целта на “ВИП брадър” е да потисне психологически участниците. Казах им да си композират в Къщата, да се занимават със своите си неща и да не влизат в тази игра. Слава Богу, послушаха ме.

– Защо Джаред беше толкова убеден, че участието в такова риалити ще им помогне за правенето на музика в България?
– В Америка колкото повече се говори за теб, толкова по-добре, в Швеция пък е по-зле. Джаред е израснал в Сейнт Луис, Мисури, откъдето са и Марк Твен, и Уилям Фокнър, и той по някакъв начин има тяхното отношение към света. Не съм се сетил обаче да го питам как изглежда това предаване в Америка и какво е отношението там към него…

– А Джаред наистина ли смята, че ще успее тук по-лесно, отколкото в Америка?
– Не става дума за това. Джаред познава България от думите на Ана и е влюбен в страната ни. Аз им помагам, доколкото мога, промотирах ги и в “Студио 5”, но това са напълно естествени неща.

– Ани не е ли прекалено свит характер за сцената?
– Изобщо не е свит характер. Тя се е хвърлила в дълбоката вода и вече плува сама. Смятам, че има изключителни успехи за трите години, в които живя в Щатите, и съм много горд с нея.

– Защо сте толкова трудно откриваем? Не ви е приятно да се появявате в медиите, или смятате, че е излишно?
– Не съм неоткриваем. Факт е, че преди 6-7 години си смених телефонния номер, но той не е тайна и не се крия. Занимавам се с частен бизнес, предимно с проучвания – маркетинг и фокус групи, с реклама в Гугъл, което вече прехвърля границите на България. Продължавам да продуцирам “Рок в Рила”, свиря на китара. Доскоро даже имах група и свирех на китара, но малко се поразпаднахме заради възрастови комплекси, не мои (смее се).

– Защо спряхте да се занимавате със социология?
– Реално никога не съм се занимавал със социология, а само с маркетинг. Когато обаче започвахме през 1991 г., маркетингът беше предимно политически. Сключих договор с БНТ, първо с Асен Агов, а после и с Хачо, светла му памет. Тогава даже лично продуцирах рубриката “Минута в цифри” в новините на телевизията, в която показвах как вървят цените на основните услуги и стоки.

Радева нямаше нищо общо с това

През 1994 г. направих първата пийпълметрична система, която следващата година беше приложена в Москва, а малко по-късно и в Ливан… Моята система имаше дори индикатор, който отчиташе има ли човек в стаята с телевизора или не. Тогава в България обаче се прилагаше само TNS/ TV plan на Кънчо Стойчев…

– Защо обаче Мира влезе в тяхната агенция?
– Бъркате. 4-5 години TNS/ TV plan беше единствената агенция и тогава на пазара се появи швейцарската фирма GFK. Те дойдоха при нас и ни поканиха за подизпълнители, тъй като нямаха нито един договор с медия. Радева стана управител на смесеното дружество ГАРБ, а аз бях подизпълнителят, който да внедри системата им в България. За три месеца обхванах 1100 домакинства, което не се е случило повече никъде по света. Швейцарците дори благодариха, макар и с половин уста.

– Кънчо Стойчев изчезна от пазара преди няколко години и остана единствено ГАРБ. Сега обаче навлезе нова агенция -“Медиарисърч”, която показва малко по-различни резултати от ГАРБ…
– Не мога да коментирам данните, защото не разполагам с тях, а всичко, което се оформя като извод, е въпрос на извадка. Сега в селата има по-малко хора, отколкото в градовете, а

bTV беше абсолютен хегемон сред по-старите, по-немощните хора, по селата

При миграцията обаче се променят и данните и е необходимо да се прави по-сериозен анализ. Твърди се, че има връзка между ГАРБ и някои медийни собственици, а “Медиарисърч” също има обвързаности, но на друго ниво. Не мога обаче да коментирам, защото не го знам със сигурност.

– Защо в МБМД все още шеф е Мира Радева, след като според съда компанията е ваша?
– Фирмата е моя, направил съм нужното да защитя марката в патентното ведомство. Мира може да я ползва само при условие, че ми плаща наем. Другото е да плаща неустойки, защото е погазвала моята интелектуална собственост. Сега обаче трябва да приключи разследването срещу нея за извършено престъпление като длъжностно лице с присвояване на средства от общата ни фирма.

– Това ли е единственото, което делите с Мира?
– Има и имоти за делба, но тези неща си вървят нормално. Сега съм щастлив. Живея с едно наистина прекрасно същество, изключителна жена и съм компенсиран за всичко!

Надежда НЕНОВА