Древни градове – Материали за Древни градове

10
Добави коментар
bansko24
bansko24

Огромен подземен град откриха археолози в турската провинция Кападокия. Нешънъл Джиографик съобщава, че това е най-голямото открито до момента населено място, намиращо се под земята. 1

Древни Градове
Какво знаете за древните градове и тяхното наследство? Гибелта и историята на древните градове. Древните градове по нашите земи, в Египет и Азиа. Изгубените градове на древните цивилизации. Избрани материали за древните градове. Древните градове в Амазония и Китай.

Преданията за изключителния Памуккале

В турския курорт Памуккале или Памучния дворец може да видите един от най-големите природни феномени на Балканите, за който се носят различни легенди.

Тайнствен град край Черноморец шашна учени

При разкопки на полуостров Хрисосотира край Черноморец археолози се натъкнаха на изумително откритие – тайнствен град. Екипът на доцент д-р Иван Христов, ръководител на разкопките, бива изумен.

Откриха нови градове на маите в Мексико

Нови два града се появиха в Мексико при разкопки. По-подробно изследване на градовете може напълно да изясни историята в най-ранните столици като Паленке и Тикал.

Мистерията Чатал Хююк

Чатал Хююк е огромен по размери древен град от Новокаменната и Каменно-медната епоха. Намира се в южната част на Анадола, на територията на днешна Турция. Съществуването му е датирано в периода 7 500-5 700 г. пр. н. е.

Загадъчните градове на древността

Останките на множество древни градове провокират човешкото въображение заради мистерията, в която са забулени. Съществуват градове, за които и до ден днешен никои не знае кой ги е построил и от къде са възникнали.

Изгубените древни градове

За всички, които още пазят образа на д-р Джоунс и жаждата за разкриване на погребаните тайни от миналото е следващото пътешествие до някои от най-интересните изчезнали места на света.

FacebookGoogle+TwitterPinterest