Сватба през зимата? 5 пъти да!

3
Добави коментар
tedolina
tedolina

Късната пролет и ранната есен се състезават за титлата най-сватбеното време от годината, следвани по петите от лятото. Зимата не е толкова популярен сезон за сватба, най-вече заради очаквания студ, невъзможността на булката, кумата и шаферките, а и гостите да покажат голо рамо или гръб или да обуят красиви сандали. Зимата има и други недостатъци, производни на студеното време – възможностите за снимки на открито по-малко (но пък много интересни, както ще видим след малко), за сватбено пътешествие също, както и за изнесен ритуал сред природата.

Има, обаче, и няколко добри причини да се омъжите през зимата.

♥ Ще можете да спестите. Всички сватбени подизпълнители имат по-малко работа зимно време и ще са склонни да ви направят добри отстъпки. След като минат Коледните празненства, банкети и семинари, Януари, Февруари и Март са слаби месеци и за хотелите и ресторантите, с изключение на тези с ключово разположение за ски спорт. Ако се притеснявате да преговаряте, сватбените агенти с удоволствие ще свършат тази работа вместо вас.

♥ Ще имате по-голям избор. Тъй като зимата не е популярен сезон за сватби, няма да е необходимо да запазите избрания си ресторант, зала или фотограф една година предварително. Ще имате достатъчно време да разгледате и да изберете най-доброто, от всичко, което се предлага на сватбения пазар.

♥ Ще имате уникална сватбена фотосесия. Зимните снимки са особено подходящи за двойки, които практикуват зимни спортове и харесват това време от годината. С подходящия фотограф, ще можете да развихрите въображението си и да получите сватбени снимки различни от стандартните – той и тя с букета, на мостче, зареяли поглед в хоризонта. Прекрасен пример за интересна зимна фотосесия можете да видите при нашата приятелка Камелия, която освен чудесни фотографски умения има и нужната доза дързост и изобретателност.

♥ Ще можете да отидете на Малдивите за сватбеното си пътешествие. Ако се ожените през Юли или Август, за сватбеното си пътешествие, ще трябва да стоите далеч от места като Карибите, защото там по това време е сезона на ураганите. Перфектното време за Малдивите, Южна Африка и Карибските острови е през зимата, така че ще можете да им се насладите и да се върнете с тен и прекрасно настроение, докато колегите ви се оплакват от заледяванията по улиците.

♥ Ще можете да ограничите списъка с гости. Затрудненото придвижване през зимата може да е проблем, но когато става въпрос за сватба, може и да се окаже неочаквано предимство. Представете си ситуация, в която майка ви иска да покани далечни роднини, които вие не познавате и влизате в спор дали си заслужава или не. Зимните условия по пътищата могат лесно да разрешат този проблем. Разбира се, тази монета има и друга страна – гости, които много искате да присъстват не успеят да дойдат заради времето; за тях помислете за план Б.

Ако искате да се ожените през зимата и имате нужда от професионална сватбена агенция, която да организира всичко вместо вас, свържете се с нас да обсъдим как можем да сме ви най-полезни.