Забележителности на Франкфурт – тема за Германия – Idi.bg

9
Добави коментар
tao
tao

Франкфурт представлява вход към Европа. Той не е типичен туристически град, но когато го посетите за първи път, атмосферата и околностите ще ви направят силно впечатление, защото Франкфурт се различава значително от всеки друг германски град. В тази статия ще ви представим някои от най-известните му забележителности:

Майн Тауър

Майн Тауър е четвъртият по височина небостъргач във Франкфурт. Той е висок 200 м и е отворен за посетители. Можете да се качите с асансьора и да се насладите на прекрасните гледки към града, които ще се открият пред погледа ви, или да хапнете в ресторанта на Майн Тауър.

Къщата на Гьоте

Франкфурт е родното място на един от най-значимите германски писатели, Йохан Волфганг фон Гьоте (1749-1832). Въпреки че къщата била разрушена по време на Втората световна война, тя е възстановена, а атмосферата е успешно пресъздадена, благодарение на оригинални мебели, картини и книги на семейството на Гьоте. Тук ще видите бюрото, където творецът написва най-известните си произведения.

Винените кръчми в квартал Захсенхаузен

В околностите на Франкфурт се произвежда ябълковото вино „Apfelwein“, наричано още „Ebbelwoi“. Южно от Стария град, из калдъръмените улички на Захсенхаузен, ще видите някои от най-хубавите и най-стари винени кръчми.

„Рьомерберг“

„Рьомерберг“ е историческият център на Франкфурт. Тук се намира кметството, което съществува от 1405 г. През XIII в. на площада се е състоял първият за града търговски панаир. Комплексът е изграден от триетажни сгради и е разположена на площ от 10,000 кв. м.

Църква „Св. Павел“

Църква „Св. Павел“ (на немски Paulskirche) е строена между 1789 г. и 1833 г. и в нея се ражда немската демокрация. Някога църквата била използвана за политически срещи, а през 1848 г. тук е избран немският парламент. Днес „Св. Павел“ се използва предимно за изложби и специални събития.

Търговка улица Zeil

Zeil е оживена пешеходна зона и основно място за пазаруване във Франкфурт. Хората я наричат още „Германското Пето авеню“. Модерният международен търговски център Zeilgalerie е на 10 етажа и предлага по нещо за всеки – тук има както луксозни бутици, така и по-евтини магазини.

Природонаучен музей „Зенкенберг“

Това е най-големият природонаучен музей в Германия. В него са изложени хиляди експонати – от египетски мумии до вкаменелости на земноводни животни. Но основното нещо, което привлича туристи, е експозицията от скелети на динозаври – една от най-големите за Европа. В музея се съхраняват някои от най-богатите и разнообразни колекции в света и над 2000 репродукции на птици.

Музей на модерното изкуство

Музеят на модерното изкуство е известен не само с богатите колекции, включващи творби на Рой Лихтенщайн, Йозеф Бойс, Анди Уорхол и Герхард Рихтер, но и с дръзката си архитектура. Музеят, който е дело на архитекта Hans Hollering, съществува от 1981 г. и има триъгълна форма, заради която местните го оприличават на парче торта. Отворен е от вторник до неделя от 10.00 до 18.00 ч.

Ботаническата градина

В ботаническата градина (Palmengarten), която е създадена през 1868 г., можете да видите както екзотични растения от саваните на Африка и дъждовните гори, така и типичните за Европа цветни градини. Парниците са разположени на площ от 50 хектара и в тях се отглеждат над 6000 ботанически вида от различни краища на света. Тропикариумът е един от най-големите парникови комплекс, като в него могат да се видят различни тропически растения: орхидеи, бромелии, палми, папрати и др.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2875 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност