Суперкарът на Lada е с мощност 380 к.с.

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

В интернет пространството се завъртяха интересни снимки, показващи почти готовата състезателна версия на новата нискобюджетна Lada. Става дума за модела Granta и по-конкретно за изпълнението Sport. Този автомобил ще се включи в надпреварата WTCC още от следващата година. Фотографиите, които виждате, бяха разпространени в социалните мрежи от фенклуба Lada Sport.

В съответствие с новите правила състезателната Lada Granta ще се оборудва с доста по-мощен двигател. Форсираният мотор ще развива 380 к.с., като наред с това масата му е снижена с 50 килограма. Така състезателната Lada тежи 1 150 килограма, а клиренсът е снижен с 80 милиметра. На автомобила са монтирани и ефектни 18-цолови джанти.

Аеродинамичният екстериорен пакет също е доста различен. Според руските инженери всички тези, а и още куп по-незначителни подобрения, са причина за съществено увеличаване на скоростта на автомобила. Измененията водят до подобряване на времената с около 1.5 секунди на километър. Ще припомним, че стандартната Lada Granta Sport е с доста по-ниска мощност – само 118 к.с.