Значението на въздуха в дома и офиса

1
Добави коментар
h2o-air.com
h2o-air.com

Значението на въздуха в дома и офиса

Изследвания сочат: 80 – 90% от живота ни, прекарваме в затворени пространства /дом, работа, училище, автомобил и т.н./…

На второ място домовете са изолирани с херметически затворени прозорци, при липса на вентилация. Организацията на вентилиране, която правим в дома и офиса е от съществено значение за функционирането на здравите клетки в организма за доставката на кислород.

Чистият кислород във въздуха е от жизненоважно значение за функционирането на тялото. Когато кислородът в тялото ни започва да намалява, се появяват признаци на умора, безпокойство, безсъние, а оттам и работоспособноста се понижава. Една от причините за стареенето на организма е намаляването на кислорода. Повечето респираторни заболявания се дължат именно на замърсяването на въздуха. Какво причинява замърсяването на въздуха?

Прах

Ако застанете близо до прозореца и се вгледате в падащите слънчивите лъчи, прахът е видим за окото. Концентрацията на прах по пода е най-висока.

Алергията се генерира от следните материали:

Прашец, домашен прах, акари, спори на гъбички…и др.

Миризми, газове и дим – от влага, кухнята и цигарения дим

Бактерии и вируси

Грип и други патогени

Електросмог

Двадесет и четири часа сме подложени на изкуствени електрически, магнитни полета и електромагнитни лъчения около нас. Това именно наричаме електросмог.

Тези места не се възприемат от сетивата ни, не ги чуваме и виждаме,така че въздействието им често се подценява, а именно на тях се дължат някои от симптомите на болестите на съвремието.

Зимната и лятна климатизация води до голяма загуба на енергия.

Добре е, да се помисли, за едно по-рационално използване на ел.енергията, така че въздухът да се почиства по-икономично и ефективно.

Днес непрекъснатото почистване на въздухът с битови филтри за въздух е от изключително значение.

Филтрирането се извършва чрез системите за почистване.

HEPA филтъра филтрира 99% от частиците по-големи от 0,3микрона.

Поради това устройството е подходящо за суспендирани частици като прах, полени, акари и цигарен дим. Съдържа активен въглен който поглъща миризмите.

УВ лампата, допълва действието на карбоновият филтър и нейният висок противопаразитен и антибактериален ефект е добра ” спирачка” за вируси, бактерии, алергени, гъбички и спори.

Йонизация – йонизацията на въздуха е от съществено значение. Най – замърсеният въздух е наситен с положителни йони. Електрическото оборудване на дома и офиса допълнително „зарежда” въздуха в пол.посока.

Отрицателните йони – изследванията показват, че въздухът може да се смесва с положителни и отрицателно заредени частици. Те са силно повлияни от скоростта на частиците прах, които допълнително изпълват въздуха.

В градските райони условията предразполагат за увеличение делът на положително заредените частици, толкова ,че рискът да се появят някои от болестите на съвремието /умора,загуба на вниманието,стрес / е голям.

Колкото до положителния ефект на отрицателните йони, преценете сами:

Среда Концентрация /отриц.йони на куб.см3/

Концентрацията при водопада е 95 000 до 450 000
В планината плажа и гората достига 5 0 000 до 100 000
Селска област 5000 до 50 000
В градски условия 100 до 2 000
Стая или офис 40 до 100
Стая с климатик 0 до 20

Ако индексът на концентрацията падне под 100 еденици, тогава могат да се появят различни симптоми като … главоболие, загуба на вниманието, бърза умора, сънливост, увел.на кръвното налягане, бърза умора и на очите, и общ психически стрес.

Още за положителното въздействие на отрицателните йони:

Намалява вредата от електро матнитните вълни/телевизор, компютър, микровълнова печка/
Подобрява средата за растенията и животните
Осигурява едно по-качествено прекарване на свободното време/ с по-малко безпокойства/
По – добра концентрация и обучение
Намаляване на алергичните симптоми