„Рики е повери“ пеят в София на 21 декември

1
Добави коментар
chuime
chuime

„Рики е повери“  пристигат у нас на 21 декември след концерта си в Киев. Няколко часа по-късно ще излязат на сцената на Зала 1 в НДК, за да представят хитове от целия си репертоар.

Те са били заедно в продължение на почти 50 години, но когато излязат на сцената имат същата енергия като първата в Сан Ремо с хита „The Last Love“, с който се изкачиха на върха на  класациите. „Рики е повери“ са заедно от 1967 г. Ярки и емоционални са на сцената, а феновете им пеят заедно с тях на всеки концерт. „Това е голямо удовлетворение за нас, за да получим  комплименти от момчета и момичета на по 30 години, които ни следват, пеят с нас“ – казва Angelo Sotgiu – “ Наистина е вълнуващо“.

В края на  ХХ  век „Рики е повери“ завладяват върха на музикалните класации. През 1981 г. напуска един от солистите им – Marina Okkiena, и триото трябваше да докаже, че е в състояние да спечели сърцата на феновете и в този си формат. Още на следващата година светът пееше заедно с тях магическия супер хит „Вероятно, защото те обичам“.

От 1994 г. насам те са на световно турне. Това продължава повече от 19 години.

В действителност дори в Cala Di Volpe – място, което през годините е бил домакин на най-доброто от световната музика (от Elton Johnс с Anastacia , Andrea Bocelli през  Duran Duran и че това лято се готви да бъде домакин на Jamiroquai и Mary J. Blige) , публиката се отнася към „Рики е повери“ като към големи звезди . В Москва „Рики е повери“  бяха в средата на октомври заедно с Morandi, Cutugno, Пупо, Matia Bazar и други за концерта, който отбелява събирането между Ал Бано и Ромина. През септември триото беше в Ню Йорк и Торонто.

Билети за концерта им у нас все още могат да се намерят в мрежите на EVENTIM.BG, както и на билетна каса НДК.