Как да изберете най-добрия хостинг за вашия бизнес сайт?

1
Добави коментар
bga
bga

Как да изберете най-добрия хостинг за вашия бизнес сайт?

Публикувано

от dobringeorgiev

на
Сряда, 13 Ноември 2013

Хостингът за бизнес сайтове изисква голяма стабилност и надеждност. Когато изберете някоя компания, вие ще очаквате стабилна връзка, бързи реакции на отдела за обслужване на клиенти и разумни цени. Някои от тези очаквания могат да бъдат срутени за минути, заради работата на неопитни администратори, сериозен проблем, който може да прекъсне достъпа до сайта ви. Това винаги води до загуба на трафик, клиенти и следователно на пари.

Никой не е застрахован от човешка грешка или стечение на обстоятелствата, но вие трябва да проучите добре вашия доставчик. Трябва да помислите за всички плюсове и минуси и да изберете този, който работи при минимални рискове за прекъсване на достъпа до вашия сайт.

Следващите няколко стъпки ще ви насочат към факторите, на които трябва да обърнете внимание, за да вземете решение.

Търсете директен доставчик на услугата – Първото нещо, което трябва да проверите, е дали вашият потенциален хостинг доставчик препродава услугите на друга компания. Колкото и примамлива да е тяхната оферта, трябва да зачеркнете тази компания от списъка си, след като се разбере, че продават нечия чужда услуга. Подобни ситуации имат два основни недостатъка. Първо, търговецът се опитва да покрие разходите си, като слага своя цена на хостинга. От друга страна, отделът за обслужване на клиенти е много малък и невинаги могат да се погрижат за вас. При всеки по-сложен проблем, търговецът ще се свързва с оригиналния доставчик, а това отнема наистина много ценно време. Това са причините, поради които да потърсите независим доставчик на услугата.

Поддръжката 24/7 ли е? – Освен бързина и експертност вие ще очаквате отделът за обслужване на клиенти да може да ви обърне внимание по всяко едно време. Услугата за 24-часова поддръжка се роди именно заради разликата в часовите зони. Това е и причината, с която да съобразите избора си на сървър. Но където и да се намира, вие трябва да сте сигурни, че при възникване на проблем ще има към кого да се обърнете.

Местен доставчик – Това не е решението на всичките ви проблеми, но все пак е доста добра опция. Проблемът се състои в операции като поддръжката на вашия сайт. Ако сървърът ви не е локален, ще се наложи всички промени и поправки да се правят извън вашата работна седмица, а това често създава проблеми. Вие имате бизнес и клиенти в Европа, а сървърът ви се намира в САЩ. Представете си, че се появи технически проблем през нощта и заради часовата разлика това ще се отрази на вашия сайт именно в работно време. Подобни ситуации са много объркващи, защото практически погледнато и двете страни изпълняват условията по договора си. А не всички са доволни.

Особености в цените – Друго много важно нещо, което трябва да разберете, е ценообразуването, което прави вашия доставчик. Уверете се, че няма никакви скрити такси и цените на услугите са фиксирани.

Възраст на компанията – Това не е първият фактор, по който да прецените, но все пак колкото по-дълго е била една компания на пазара, толкова повече доволни клиенти е имала.

Надеждност на свързването – Практически е невъзможно да се гарантира 100% достъп на потребителите до вашия сайт. Има средна граница, която се предоставя от доставчиците на хостинг и това са 99.9%. Това означава, че общо на месец потребителите няма да имат достъп до сайта ви за 45 минути. Ако това условие не се спазва, винаги можете да подадете молба да ви бъдат възстановени парите.