Андриана Бънова се завръща в атлетиката

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Андриана Бънова, жената до Георги Иванов, който по-рано днес беше обявен за Атлет №1 на България за 2013 година, ще се завърне в атлетиката през 2014 г., разкри самата тя пред Sportal.bg. Припомняме, че една от най-перспективните ни състезателки в тройния скок в последните години роди син Виктор през юни, но вече започва да възвръща форма и се надява да се състезава още през лятото на 2014 г.

„Ако съм здрава и всичко е наред, трябва да започна тренировки през зимата, но като цяло съм се насочила към летния сезон, когато се надявам вече да участвам на състезания поне в България. Скача ми се, още съм млада и има бъдеще пред мен, стига да съм здрава“, заяви Бънова.

Плевенчанката ще тренира под ръководството на Борис Воденичаров, който е треньор и на Георги Иванов. „С Андриана започнахме да тренираме още преди време, но само след няколко седмици подготовка тя забременя и трябваше да прекъсне тренировките. Ако се възстанови напълно, тъй като ражда секцио, ще започнем подготовка през зимата. За начало обаче мисля с нея да се насочим към скока на дължина и 100 м, тъй като тройният скок е доста тежка дисциплина и може да се появят болки при някои упражнения“, сподели Воденичаров пред Sportal.bg.

Снимка: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от церемонията по награждаването на Атлет на България може да видите ТУК!!!