Meizu MX4G ще разполага с най-детайлния смартфон екран

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Главният изпълнителен директор на Meizu Джак Уонг сподели, че бъдещия модел на компанията MX4G ще разполага с 5,5-инчов екран, който днес няма аналог при смартфоните – 2560х1536 пиксела! Е, той няма да е с 4K резолюция, но все пак ще има невероятна гъстота на пикселите, повече дори от Retina екрана на iPad! За тези от вас, които се интересуват от пиксели, това означава, че смартфонът на Meizu ще има екран с пикселна гъстота 540 ppi.

И макар това да влиза в графата „маркетингов трик“, трябва да се признае, че детайлността е впечатляваща. Всъщност възможностите на човешкото око да види отделните точките на екрана зависят както от гъстотата, така и от разстоянието, от което се гледа. Между двата фактора има пряка зависимост – като се увеличава дистанцията от дисплея, намалява нивото на PPI, необходимо, за да не се различават пикселите. А всичко над 320 ppi е извън възможностите на очите ни! Освен ако не сте хипер надарени откъм зрение или пък сте орел ;).

Но какво значи тази детайлност за устройство с 5,5-инчов екран? Разбира се, тук идва въпросът за консумацията на енергия, защото тя ще е нужна на графичния процесор (GPU), за да може той да задвижи всички тези пиксели, особено когато става дума за взискателни игри. 

От друга страна ще можете ли да намерите разликата между 5,5-инчов 1080p екран и този на Meizu MX4G? Хм, май не, нали?! Все пак времето ще покаже дали това ще се превърне в тенденция и при други OEM (Original equipment manufacturer) производители, но мисля, че надпреварата ще продължи, и то с пълна пара!

 

А знаете ли, че Meizu предлага 8 ядра едновременно със софтуерен ъпдейт?