Аксесоар превръща iPhone в музикален инструмент от бъдещето

17
Добави коментар
wweb
wweb

AUUG е името на малка австралийска компания, ръководена от специалист по неврология. Но противно на всякакви очаквания, дейността ѝ съвсем не е свързана с медицина, а с музика. И то не с каква да е.. а с електронна музика. Нещо повече – инструментът, който създава компанията, може спокойно да преобърне представите ни.

Motion Synth е нова удивителна концепция, която събира средства в платформата за микрофинансиране Kickstarter. Тя превръща всяко движение в мелодия, използвайки iPhone или iPod touch. Motion Synth представлява контролер, който позволява да свирим ноти чрез жестове и да оформяме звуци, с помощта на движения.

 

Искрата за проекта била запалена по време на визитата на д-р Джошуа Йанг в Германия, където правил проучване, свързано с докторантурата му по компютърна неврология. Той станал свидетел на множество живи изпълнения с електронна музика:

 

„Установих, че звука е пленителен, но инструментите използвани от DJ-ите изискваха цялото им внимание. Те яростно се взираха в лаптопите си.. което не създаваше много пленителни за публиката изпълнения.“

 

 

Прикрепяйки се към iPhone или iPod touch, аксесоарът функционира по два начина: Сензорния екран на iOS устройството реагира на всяко докосване върху някое от осемте отвора, докато вградения акселерометър улавя движенията и ги преобразува в мелодия. Motion Synth си комуникира с музикални iOS приложения (като Garageband и FL Studio Mobile), което дава достъп до голям брой звуци и ефекти. Той може да бъде свързан дори към компютъра (чрез wi-fi) и да оперира с разнообразни музикални програми.

 

 

На AUUG остават още няколко дни да осъществи финансовите си цели в Kickstarter, след което очакваме процес по масово производство на уникалният аксесоар за iPhone.