Идеи за коледни подаръци за дома

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Канени сте на гости на ваши познати по празниците и не знаете какво да им подарите. Предлагаме ви няколко полезни идеи за коледни подаръци за дома – идеалното решение за случаи като този.

За кухнята
Тук вариантите са много, като повечето се опират на домашния текстил. Всеки обича да усеща домашния уют в кухнята, независимо дали му харесва да готви. Затова красива покривка, забавна престилка, коледни ръкохватки, комплект чаши за кафе за двама, оригинална поставка за вино, сет за подправки, интересен таймер са само част от подаръците, които може да подарите за Коледа.

За спалнята
Спалнята е място, където човек трябва да релаксира и да се чувства спокоен. Отключете сетивата с трио ароматни свещи (избягвайте по-силните и натрапчиви ухания, ако не сте сигурни, че ще се харесат). Заложете на уютна атмосфера с меко и топло одеяло в коледно червено, бъдете полезни с оригинален будилник.

За хола
Тук вие избирате дали да се спрете на символиката, на практичността или на декора. В случай, че сте избрали първото, подарете украсена подкова за късмет или осветена икона за здраве. Стенен часовник, ваза с нестандартна форма и оригинална рамка за снимка вършат отлична работа, допълвайки интериора. Ако пък искате да подходите с хумор, изберете картина със забавни мисли за дома.

За банята
Тук изборът е по-ограничен. Подобен тип подарък е най-малко очакван, но често се оказва най-полезен и харесван. Направете комплект за ароматерапия от етерични масла, ароматни пръчици, керамична поставка за свещи. Другият вариант е да подарите спа козметика – соли за вана, ексфолиращ душ гел, масло за тяло. Изненадайте вашите познати с комплект кърпи за баня с техните зодии или инициали.

Съвети при избор на коледни подаръци за дома:

Заложете на празничната тематика. Не забравяйте, че все пак е Коледа, така че подарък с този дух винаги ще бъде приет с усмивка и след година ще може да участва дейно в празничната украса на дома.Важен е жестът. Помнете, че не винаги големите подаръци са признак за внимание и обич. Тайната е в малките жестове. Ако не знаете какво да купите за вашите познати, не искате да ги затрупвате с излишни вещи, но и не желаете да сте с празни ръце, тогава заложете на класиката – бутилка хубаво вино, вкусни бонбони и някакъв специален деликатес, поставени в червена подаръчна опаковка.Не забравяйте опаковката. Независимо колко скромен е подаръкът, една красива опаковка му придава повече „тежест” в емоционален план. Добавете нещо от себе си в опаковането- хартиена снежинка, мило пожелание, елхови клонки или пръчици канела.

05.06.2013/ Христина Спасова