Как да си направим ефектна зимна прическа (видео)

1
Добави коментар
milk1
milk1

През зимата косата ни се нуждае от повече хидратация, по-нежно отношение и стабилна дисциплина. Има и една неприятна новина – трябва по-рядко да се мие, за да не преживява стрес от излагането на студа. Носенето на шапка е наложително, за да не се изсушава скалпа на главата от минусовите температури и да не се нарушава строежа на косъма. Това обаче сплесква прическата и я омазнява прекалено бързо. Пълен ужас!

Как да съчетаваме перфектна визия със защитата от студа? Ето няколко идеи от професионалните коафьори:

1. Веднъж месечно ходи при професионалист, който да те поглези с терапия за цялата глава – масаж, хидратация на косата и нанасяне на ампула. Продуктите, които се използват в студията за красота обгръщат всеки косъм в предпазна капсула и не му позволяват да се чупи или цъфти от най-малките капризи на времето.

2. Прибирай косата си на небрежен кок под шапката, за да не се умирисва на пушек и да не измръзва. Ползвай спираловидни ластички, за да остане косата гладка и да не се начупи вследствие на връзването.

3. Купувай само шапки от качествени материали, които позволяват на кожата на главата да диша. Плетените и кожените са най-подходящи. Дай повече свобода на косата си и в никакъв случай не я натискай жестоко с твърда или тясна шапка, защото ще си отмъсти.

4. Използвай по-малко стилизиращи продукти и сведи броя им до 1, най-много два. Причината е, че влажността на въздуха ще ги кара да се разтапят по косата ти и да я карат да изглежда мазна. Не е възможно да сложиш гел, вакса и пяна за коса едновременно и да очакваш, че като махнеш шапката ще можеш да разрошиш небрежно перфектни къдрици. Такива филми, само във филмите!

5. След измиване на косата слагай по една топка пяна и изсушавай напълно със сешоара. Продуктът ще запази чистия вид на косата ти и обема поне два дни след къпането. Достатъчно е да прокараш пръсти през кичурите след сваляне на шапката, за да ги подредиш. Предлагаме ти и няколко идеи за бързи и лесни прически в домашни условия, които ще ти помогнат да изглеждаш ослепително в зимните дни.

6. Купи си яке с голяма качулка. Така няма да смачкваш косата си с шапки. Хем ще ти е топло, хем ще си сигурна, че формата на косата ти ще се запази.

 

Видео:

Снимка: cdn.wall-pix.net Автор: Dani

Как да си направим ефектна зимна прическа (видео)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)