Коледа с деца – мисията възможна!

2
Добави коментар
TinkerBell
TinkerBell

Сигурно ще се съгласите – повечето деца обичат Коледа дори повече от лятната ваканция и рождения си ден. В това няма нищо изненадващо – на Коледа не само се получават страхотни подаръци и се хапват страхотни празнични лакомства, но и има забавна и омагьостваща празнична украса, която създава неповторима атмосфера. 

Вълненията около предпразничната подготовка и поставянето на коледната украса на дома обаче понякога се оказва натоварващо, както за децата, така и за родителите. Ето защо ви предлагаме няколко идеи с които да приобщите дребосъците в украсяването на дома за Коледа, без да рискувате да нанесат непоправими щети в дома, или да се наранят. 

1. Избягвайте твърди и чупливи коледни играчки – докато за нас, родителите, стъклените топки и върхове за елха навяват романтични спомени, за малките човечета те могат да се превърнат в източник на сериозни наранявания. Скрийте любимите си стъклени играчки за елха в сигурна кутия, или използвайте за украса на високи и труднодостъпни места – като например рафтове и витрини. Ако ви е жал да ги приберете, поставете стъклените топки за елха в голяма купа и качете на високо – така, че да ви радват с цветовете и блясъка си без да се притеснявате за сигурността на своето мъниче. За елхата и украсата на дома използвайте меки играчки за елха и гирлянди от филц, текстил и хартия, или пъстри панделки в коледни цветове. 

2. Коледни чорапчета – определете по-голям брой места, на които децата да закачат коледни чорапчета и им дайте възможност за избор. Подберете чорапчета за подаръци от мек и пъстър текстил, за да се чувстват децата съпричастни към подготовката за празника. Не пропускайте да напомните, че чорапчетата на най-послушните ще осъмнат най-пълни с подаръци и лакомства в Коледното утро.

3. Светеща и музикална украса – винаги подбирайте лампички за елха, светещи снежни топки и коледни къщички от сигурен търговец, който гарантира качеството и безопасността им, особено на тези, които се включват директно в електрическата мрежа. Децата обожават светещата коледна украса, но ако са твърде малки би било по-сигурно, ако подберете светеща украса с батерии и провесите светещите гирлянди далеч от обсега на малките ръчички. 

4. Ръчно направени – децата обожават творчеството и със сигурност ще ви помагат да украсите дома си за Коледа с голямо удоволствие, дори и да не поискате помощта им. Предложете им да изработят свои собствени коледни гирлянди, които да съчетаете с готовите играчки за елха, например от пуканки, бонбони или текстилни панделки. Освен това децата могат да се включат като подредят късчета памук, поръсен с малко брокат (за да наподоби сняг) по клонките на коледната елха или около коледните статуетки. 

Коледа е съвсем скоро – украсявайте и се забавлявайте с нас!