Нейно величество коледната елха

3
Добави коментар
TinkerBell
TinkerBell

Безспорният шедьовър на коледната украса е тя – нейно величество коледната елха. И макар по света традиционният избор на коледно дръвче да включва не само семейство Борови, но и праскови или различни видове палми, по нашите географски ширини именно вечнозелените иглолистни дръвчета, и най-често елите, греят окичени за празника. Старите германци вярвали, че в елхата живее духът на гората, който закриля семейството и дома, а в по-късни времена вечнозеленият цвят на елховите клоните се превърнал в символ на вечната вяра в Христос. 

Днес коледното дръвче не е задължително зелено, и далеч не е задължително да бъде отсечено само за празника. Изкуствените елхи предоставят добра алтернатива на отсичането на елхички, особено ако не разполагате с двор или достатъчно пространство, в което да пставите коледно дръвче в саксия. Те ни дават и възможността да оформим коледната украса в цветове изцяло по наш избор, тематично или в тон с интериора.

Ето няколко идеи за избор на цветова схема на коледната украса и украсата на коледната елха:

1. Коледна елха в бяло и червено – нетрадиционната бяла елха, окичена с червени играчки за елха и обемни панделки напомня за веселите одежди на Дядо Коледа и вкусните коледни захарни бастунчета. Макар съчетанието на червено и бяло да не е типично за коледната украса в отсъствието на традиционното зелено, елхата ви в никакъв случай няма да остане незабелязана от гостите за празника. 

2. Коледна елха в зелено и златисто – не просто коледна класика – съчетанието на зелено и златисто за украса на празничната елха е стилно и актуално решение. Използвайте по-разнообразни текстури на украсата и различни форми коледни играчки, както и със светеща коледна украса за още по-ефектен резултат.

3. Коледна елха в синьо и сребристо – тази по-студена цветова комбинация на помня за мразовитите зимни дни, но е сред любимите коледни съчетания на много народи. Макар коледната украса в синьо и сребристо да е по-типична за офиси, учреждения и обществени сгради, можете да я приложите и в дома си ако смятате, че червеното, зеленото и златистото не се вписват добре в интериора. 

4. Коледна елха в червено и златисто – ярка, топла комбинация от цветове, която ще разпали коледния огън във всеки интериор. Подходящ коледен акцент при по-неутрални интериори, като фокусна точка на помещението. 

Независимо какъв цвят елха или украса за елхата изберете, можете да добавите закачлив нюанс към украсата с обемни панделки от хартия, PVC или текстил. Окачете панделките на коледната елха или прикрепете по стените, на равни разстояния, закачени с гирлянд. Ако не разполагате с пространство за поставяне на коледно дърво в дома си, оформете силует на елха от гирлянд на стената и декорирайте с панделки в различни размери по върховете – ще се убедите, че всяка от горните цветови комбинации стои отлично и в плосък вариант. 

Развихрете въображението си, украсявайте и се забавлявайте с S-Gifts!