Простреляха подозиран в убийството на Самоковеца

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Васил Качиков

Опит за покушение е бил извършен в четвъртък вечерта срещу Васил Качиков от Сливен, който беше подозиран за участие в убийството на Константин Димитров – Самоковеца.

По информация на Блиц към 19:30 ч. на 5 декември той е бил прострелян в дома си.

Нападателят е бил качен на оградата на съседната къща и от там е стрелял с пушка през големия френски прозорец на една от стаите на първия етаж, в която е била жертвата.

Качиков е прострелян в областта на кръста, като куршумът е преминал на 2 см от пикочния му мехур и е заседнал в областта на малкия таз. Съпругата и малката му дъщеря му не са пострадали. Стрелецът не е заловен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1 до 4 леваВасил Качиков е настанен в хирургията на болницата в Сливен и е без опасност за живота. Най-вероятно ще му бъде направена операция за изваждане на куршума.Това не е първият опит за нападение на Васил Качиков, подобен имаше и на 16 юни, когато учства в бой, припомня медията.

Името на Васил Качиков-Дългия нашумя, след като той бе обявен за издирване след разстрела на Косьо Самоковеца през декември 2003 г. в Амстердам. Дългия, Качика или Ланг, както наричат Качиков, беше заловен почти година по-късно в Ница с фалшиви документи за самоличност. Съпричастност на Васил Качиков към смъртта на Самоковеца не беше доказана.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти