Пуснаха Крокодила от ареста, „Килърите“ го върнаха

1
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Състав на Софийски градски съд на втора инстанция пусна срещу подписка небезизвестния Емил Милев-Крокодила, обвинен за въоръжение грабеж на бензиностанцията в Бухово от август м.г. 

Според магистратите, не са категорични показанията на бензинджийката Милена Йонова, според които той е разпознат като единия въоръжен моторист, задигнал оборота от 1300 лв. Тя е посочила четири пъти в различни показания разнопосочни неща, като с всеки следващ разпит описанията на видените от нея мъже все повече заприличвали на Крокодила.

Освен това, и посочените височина, телосложение били твърде общи и отговаряли на описанието на много мъже. Милев, както и пред Софийския Районен съд, не спря да повтаря, че срещу него има заговор, в който проблясва фиругата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, а четири години полицията се опитвала да го убие.

Междувременно стана ясно, че Крокодила има повдигнато ново обвинение от миналата седмица – за участието му в групата на „Килърите-2“ за обира на клона на ОББ в Студентски град от миналата година.

Така, вместо той да излезе от ареста, му е наложена 72 часова прокурорска мярка за задържане, след чието изтичане ще бъде поискано Спецсъдът да го остави постоянно зад решетките. Припомняме, че на 1 август МВР обяви ареста на банда от 15 души, които са се занимавали с изпълнение на мокри поръчки, побои, автокражби и грабежи.

Операцията е била проведена заради постъпила информация, че те са планирали нападение и грабеж срещу двама души, свързани със сделката за продажбата на пенсионния фонд „Доверие“. На 3 август прокуратурата поиска общо 11 от тях да бъдат задържани за постоянно под стража. Първоинстанционният спецсъд обаче остави в ареста само седем души, а двама бяха пуснати срещу парична гаранция, а други двама бяха оставени под домашен арест.

Апелативният спецсъд съд реши да събере в ареста всички 11 обвиняеми от групата за мокри поръчки. Магистратите взеха това решение след заседание, което продължи близо седем часа. Обвиняемите са Христо Христов, Радослав Раденков, Мартин Антов, Валери Александров, Жечо Белясин, Иван Илиев, Николай Стойков, Симеон Николов, Димитър Георгиев, Ангел Мечкаров и Николай Рангелов.

За лидери на групата са посочени Валентин Янев-Бореца, който излежава в момента присъда, и Мартин Антов.