Комбиниране на хол и трапезария в едно помещение

1
Добави коментар
milk1
milk1

Новото строителство е изкривило стандартите за разпределяне на помещенията в апартаментите. В повечето случаи се налага от входната врата да влезеш директно в хола или в спалнята си. Няма големи коридори и пространствата са ограничени до минимум. Това се дължи на дизайнерски проекти и на факта, че хората стават все по-мобилни – днес живееш в един град, утре в друг.

Прекарваме повече време навсякъде другаде, само не и в домовете си заради прословутото забързано ежедневие. Често ни се налага да обмисляме как да поберем цялата си покъщнина в две стаи без навсякъде да се омирисва на манджа, когато готвим в кухнята-хол. Има няколко трика, с чиято помощ двете помещения могат да се слеят по идеален начин в едно. На тази идея ще се зарадват децата и особено съпругът, за които би било прекрасно да могат да похапват на масата в кухнята, докато гледат любимото си предаване на телевизора, поместен в хола. Всъщност така се улеснява и посрещането на гости, както и сервирането на храната без да се прави труден преход между стаите с препълнена табла.

За да се напаснат двете помещения трябва да се избират бледи и нежни цветове, които да си подхождат и да оставят усещане за простор и уют преди всичко. Дървените мебели са най-подходящия избор за такива комбинации на стаи. Те тотално изместват всичко масивно, тежко и грубо. Интериорът на трапезарията-хол изисква дамаски в млечни тонове и светли стени. Овалният или квадратният пухен килим допълнително дава комфорт и усещане за домашна обстановка, като същевременно напомня за добрия вкус на домакинята и желанието й да покаже усет за стил. Освен това „очертава“ зоната за хранене. Обикновено се поставя под холната масичка за кафе и голямата маса в трапезарията. Модерните камини същ могат визуално да изолират помещенията като бъдат поставяни „висящи“ по средата.

 

Снимка: www.interiornity.com Автор: Dani

Комбиниране на хол и трапезария в едно помещениеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)