Гостуват ни две артистични и очарователни дами – Edna.bg

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Мария Силвестър по време на партито по случай 15-я рожден ден на сп. „EVA“ и Жана Бергендорф на сцената на „X Factor“ заедно с 3-годишния си син Леон

Снимка:
Нова телевизия/списание „EVA“

Откриваме телевизионната водеща Мария Силвестър и участничката във втория сезон на българското издание на музикалния формат „X Factor“ Жана Бергендорф в разгара на творческата суматоха, обхванала мащабната фотосесия по повод 15-я рожден ден на списание „EVA“. Всъщност Мария и Жана заедно с още 75 известни български лица присъстват на страниците на специалния празничен 181-ви брой на „ЕVA“ (който вече е на пазара) като своеобразен подарък за юбилея на едно от най-успешните родни печатни издания. Слоганът на въпросния брой гласи: „Историите продължават“, а посланието, което „ЕVA“ отправя, e повече от ясно – да продължава да вълнува своите читатели с интересните си герои и техните разкази така, както умело го прави и през изминалите 15 години.

Художник-илюстраторът Теодор Лозанов заложи на хумористичния формат в поднасянето на подаръци, шаржирайки екипа на „EVA“

Ето я и останалата част от професионалния тим, трудещ се за благото на „ЕVA“

Когато получих покана от екипа на „EVA“ да надникна зад кулисите на тази сериозна откъм идеен ресурс и организация фотосесия (Вижте бекстейдж видео!), без никакво колебание поех към уречения адрес и час на срещата ни. А там между кратките паузи за грим, прическа, пробване на тоалети и позиране пред обектива на фотографа Енчо Найденов, успях да отправя няколко въпроса към Мария Силвестър и Жана Бергендорф.

Екипът на сп. „EVA“ заедно с още 500 гости отпразнуваха 15-тата годишнина на медията на изтънчено събитие, провело се на 29 ноември в балната зала на „Кемпински Хотел Зографски“ в София. Главният редактор на „EVA“ Милена Попова (в червената рокля) и зам.-главният редактор на списанието Ваня Шекерова разрязват тортата

Мария Силвестър е родена в София. Учила е право и психология, а в края на 90-те започва професионално да се изявява като модел. Казва, че към телевизията се е ориентирала случайно, когато ѝ предложили да стане сценарист в сутрешното предаване на Гала „На кафе“. По-широка зрителска популярност обаче придобива като репортер в забавната рубрика „Мери Репортери“ от предаването „Тройка по никое време“, излъчвано преди години в ефира на ТВ7.

Мария Силвестър е вегетарианка от близо 15 години

След това се присъединява към екипа на „Вечерното шоу на Азис“, където отново е автор и репортер, но на рубриката „Ток шоу на токчета“. За кратко води и рубриката „Мария в огледалния свят“ (част от телевизионния блок „Станция Нова“) и научното предаване „Красива наука“ (заедно с ядрения физик Леандър Литов) по БНТ. Мария участва и в комедийния сериал „Тя и той“, в няколко филмови продукции, а също и в танцувалното риалити на Нова телевизия „VIP Dance“, където е в един отбор с Борислав Захариев (Боби-Турбото).

От октомври 2011 г. е една от водещите на седмичното токшоу на БНТ 1 „Неделя по три“ („н3Dеля Х3“). Преди няколко седмици Мария се раздели с актьора Силвестър Силвестров, с когото бяха заедно от 2000 г. Двамата имат 7-годишен син, носещ името Давид.

– Какви професионални принципи никога не би пристъпила?
– Не бих позволила да бъда ограничавана и поставяна в рамки. За моя радост и в миналото и при сегашната ми работа в БНТ 1 като водеща на предаването „н3Dеля X3“ не се наблюдава подобна тенденция.

– Какво още искаш да постигнеш в живота си?
– Желанията ми са свързани с това да мога по-често да пътувам по света и да снимам филми.

– Кого би поканила за свой събеседник и какъв въпрос би му задала?
– С удоволствие бих си помълчала в компанията на Чарли Чаплин.

Съзнанието и подсъзнанието на Мария Силвестър не знаят що е то скука и липса на творчески пориви

Снимка: списание „EVA“/Красимир Андонов

Телевизионната водеща споделя, че е абсолютен пазител на природозащитния начин на живот

– Положително качество ли е лудостта?
– Да, разбира се. Лудостта ни помага по-лесно да се разкрием и да бъдем по-искрени със себе си и околните.

– Ако хванеш златната рибка, кои три желания ще я помолиш да ти изпълни?
– В никакви златни рибки не вярвам, а по-скоро ще я запека на скара с повечко лук и лимон.

Жана Бергендорф разкрива, че цялото ѝ семейство има афинитет към музиката – нейната майка Анета е завършила музикално училище, а покойната ѝ баба Йорданка и дядо ѝ Иван са били цигулари

Снимка: X Factor/Нова телевизия

Жана Бергендорф е на 28 години от София. Занимава се с музика от 6-годишна. За кратко е пяла в Детския радиохор, чийто диригент бе покойният академик Христо Недялков. Участвала е в „X Factor“ Дания, а в продължение на 6 години е работила като певица в Южна Корея. Точно там се запознава със съпруга си Стефан (по професия той е корабен инженер), с когото са родители на 3-годишен син на име Леон. В момента Жана е един от петимата участници, които ще се борят за влизане във финалната фаза на втория сезон на българското издание на песенния формат „X Factor“, излъчван всеки четвъртък от 21,00 часа и петък от 22,00 часа в ефира на Нова телевизия.

– Какви са амбициите ти след „X Factor“?
– Голямата музикална сцена, разбира се. Не говоря само за България, а и в международен план.

Визуалната ексцентричност е присъща за певицата

Снимка: X Factor/Нова телевизия

Жана притежава 20 татуировки и определено смята да увеличи техния брой

Снимка: X Factor/Нова телевизия

– Дълго време си живяла в чужбина. Защо реши да се върнеш?
– Прибрах се в България, защото моята баба се разболя, но на по-късен етап сякаш преоткрих България по нов начин и сега се чувствам много добре тук.

Жана в кадър от юбилейната фотосесия на сп. „ЕVA“ по повод 15-я рожден ден на изданието

– Какво е успехът за теб?
– Най-големият успех е да бъда на сцената и да накарам хората да се почувстват по-щастливи с музиката, която изпълнявам.

– С кого би искала да направиш съвместна песен?
– Без съмнение с Риана или Джеси Джей.

– Кой е твоят личен „X“ фактор?
– Моята емоционалност и това, че не се превъзнасям са факторите, помагащи ми да следвам пътя си.

– Каква кауза би подкрепила?
– Бих застанала на страната на нуждаещите се деца и възрастни, които всеки ден си отиват от този свят, незабелязани и забравени. Ще ми се да виждам повече уважение и човещина между хората.

* Снимки от партито за 15-я рожден ден на списание „EVA“ можете да видите тук.