Излюпи се най-скъпата и най-грозната птица на планетата, Палмово какаду! (СНИМКИ)

11
Добави коментар
si111
si111

На 1 октомври, в Пражката зоологическа градина се излюпи трогателно грозното бебе на Палмово какаду. От години насам, такъв успех не е бил отбелязван, с този представител на Какаду. Това е първото мъниче, излюпено в Европа от 2010 г. насам. Бебето още няма име, до определяне на пола му, когато ще порасне и ще има по угледен външен вид. Сега със своите откъслечни черни и бели перца, едва покриващи розовата му кожа, и клюн, твърде голяма за размера на тялото му, то няма как да изглежда красиво.

Въпреки това, дребосъка е бил обект на небивало възхищение, при представянето му от Zoo Прага в Чешката република.

Палмовото какаду, наричано още Какаду Голиат, е едно от най-скъпите животни на планетата, а с цена от около 16 000 долара, е несъмнено най-скъпата птица.

В дивата природа Палмовото какаду обитава в Австралия и Нова Гвинея и е най-големият от всички папагали. Достига до 1,200 кг. и дължина, около 60 см.

Птицата е оцветена в опушено сиво, до черно. На бузите си има своеобразни кожени пластири, в ярко червено, които променят цвета си, когото е уплашена или развълнувана. Главата е коронясана с голям гребен.

В природата те избират големи дървета за гнездене и нощувка и се хранят главно с листни пъпки, семена и плодове.

Грозно или не, когато порасне, бебето на Палмовото какаду, ще разпростре крилата си, като красива, голяма и ужасно скъпа птица.

Снимки: Daily Mail

Във видеото е излюпеното, след 40 годишна пауза Палмово какаду, в Зоопарка на Аризона:

Вижте Палмово какаду в галерията:

 

Излюпи се най-скъпата и най-грозната птица на планетата, Палмово какаду! (СНИМКИ) 5.00/5 (100.00%) 1 vote