„Умен“ часовник и от Nike

13
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Американският гигант в производството на спортни облекла – Nike, планира да представи нов „умен“ часовник през първата половина на 2014 г. В момента преобладаващата част от smart часовниците, които можем да купим на пазара са с логото на водещите производители на смартфони. Qualcomm също представиха подобен модел, който се казва Toq и представлява атрактивна алтернатива на най-популярните модели в сектора.

В момента Nike провеждат усилени тестове с устройството от компанията Flextronics International, която вероятно ще бъде натоварена с производството му. Американската компания притежава около 30% от глобалния пазар на спортни часовници и предстоящата джаджа ще има важно значение в опита и да разшири още присъствието си в тази ниша. Все още не знаем дали устройството ще е следващия представител на FuelBand гамата на Nike или ще бъде изцяло нов продукт, съобщи digital.

Аdidas вече представиха подобрения miCoach SmartRun, който включва поддръжка за Android OS, iOS и Windows Phone OS, но е значително по-скъп от Nike Fuelband SE.

Анализаторите очакват до 2016 г. продажбите на тези модели да преминат границата от 24 млн. броя, което постепенно ще доведе и до значително намаление на цената им. Ще бъде интересно да видим какви характеристики ще отличават следващия Smart часовник на Nike.

Етикети:

Nike | умен часовник