eMag.bg – мнения и коментари

2
Добави коментар
Virosss
Virosss

Сайт: http://emag.bg
Информация: Онлайн магазин за всякакъв вид техника.
Предимства: Почти винаги има голям брой промоции и отстъпки. Доставката е бърза и безплатна. При дефектирала стока, изпращат куриер, който взима стоката от дома ви.
Недостатъци: Сайта е Румънски, което не ги задължава да спазват законите на България, което от своя страна прави безсилни КЗП и при проблем, няма към кого да се обърнете за съдействие. Гаранционният сервиз се намира в Букурещ и при нужда от ремонт, дефектиралата стока се изпаща там.

Няма начин да не сте засекли наскоро въртящата се по телевизията реклама на Румънският онлайн магазин eMag.bg или пък на тяхна реклама в повечето сайтове в Интернет.

В тази връзка, пък и понеже скоро поръчвах от тях, смятам, че си заслужава да коментираме този онлайн магазин, още повече, че все повече хора си задават въпроса „Коректни ли са от еМаг?“ или поне аз останах с това впечатление, след краткото ми проучване преди да пазаря от тях.

Оказа се, че няма много мнения за този онлайн магазин, а от малкото такива останах с смесени чувства, което ме накара да се замисля, дали си заслужава да рискувам да пазаря от тях.

От казаното в Интернет, хората най-често се оплакват или са притеснени от факта, че магазина е Румънски и като такъв, КЗП (Комисия за Защита на Потребителите) няма как да им повлияе при проблем. Друг засегнат е сервиза на закупените гаранционни стоки, който оказва се е в Букурещ и при проблем, всички стоки се изпращат там за ремонт, което е предпоставка за забавяне с ремонт-а на стоката.

Именно по тази причина, реших, че е уместно да създам тази тема в която доволните и недоволните потребители да си изкажат мнението, за да може другите потребители да вземат решението дали си заслужава да правят покупка от този магазин.

Всъщност нека да споделя и моят опит с магазина, като надявам се и други потребители имащи вземане-даване с eMag.bg да споделят и те.

Наскоро си купим от тях някой части за компютъра.

Провокира ме факта, че отново имаха промоция от 10% намаление за всички хардуерни части и това, че доставката беше безплатна и при поръчка на единият ден, стоката си я получаваш на другият.

След направената поръчка, очаквах да ми се обадят за потвърждение (какво правят всички останали онлайн магазини), но за моя изненада това не се случи и с радост установих, че пратката ми е обработена и изпратена на куриерската служба (сиреч пътува вече към мен). Казвам с радост, понеже малко или много специално аз намирах това телефонно прозвъняване като безсмислено. Щом съм заявил стоката и съм потвърдил с данните си за доставка… защо трябва да ме безпокоят и по телефона?!?

Понеже аз съм от хората, които обичат, когато си поръчат нещо, то да пристигне възможно най-скоро, бях доволен, че пратката ми въпреки, че бях я поръчал в Петък, пристигна в Събота около обед. До сега само един друг онлайн магазин ми е доставял толкова бързо стока, но него ще го похваля в друга тема

Доставката е чрез куриерска фирма SPEEDY и е до вратата на вашият дом. На мен ми се обадиха по телефона да потвърдя, че съм на адреса за да ми доставят стоката, но понеже офиса на СПИДИ е точно срещу нас, направо им казах, че аз ще отида да си я взема след малко, понеже и без това имах работа навън и щях да излизам.

Частите, които бях поръчал си бяха добре опаковани с противо-ударни найлои (онези с балончетата), а продуктите в тях в оригиналните кутии с стикери, доказващи, че стоката не е отваряна. Не, че е проблем, да бъде отворена за проверка, но чувството да знаеш, че купуваш нова стока, която не е била разопакована преди това е съвсем различно.

Някой от коментарите в Интернет, бяха, че не са получили гаранционни карти и това беше първото, което бързах да проверя – Всичко си беше на мястото с пълно описание и фактура за покупката.

Между другото, понеже гаранцията на един продукт и сервиза след това е едно от най-важните и ценени неща при покупка, си направих труда да изчета от-до информацията от официалният сайт на магазина и останах изумен от практиката им. Въпреки, че сервиза им е в Букурещ, при проблем с стоката си попълваш една онлайн форма и ти изпращат куриер, който да прибере дифектиралата стока от дома ти напълно безплатно. След ремонта ти я връщат отново с куриер до дома, което е супер.

За мое щастие до сега не ми се е случвало да ползвам сервизи, но от приятели знам каква какафония е, когато се окаже, че най-близкият сервиз на стоката ти е да речем в Бургас и трябва или да идеш на място или да изпратиш уреда за твоя сметка до сервиза. Излишни нерви и пари, а да не говорим, че ако става дума за масивна стока от сорта на хладилник или пералня си е направо наказание… Няма да споменавам, че и доста често от тези сервизи забавят ремонта с месеци.

Имайки предвид всичко това и моето лично персонално впечатление от eMag.bg, моята оценка е 10/10 и смело мога да ви ги препоръчам.

В комбинация с отстъпките и безплатната доставка са си номер едно

Между другото, ако желаете, можете да прочетете и ревюто, което написах за тях в личният си блог, което горе-долу се препокрива с казаното тук, но там съм описал всичко с повече подробности и информация за поръчаните продукти.

Ето и адреса към статията: http://coffebreak.info/ot-men/emag-bg-mnenie-i-malko-informaciya-za-novite-mi-harduerni-pridobivki/