Големият провал на eMAG.bg

6
Добави коментар
tefini.tefini
tefini.tefini

дек 9

Навярно малцина са тези, които са били подминати от невероятната врява и реклама, която се вдигна около т. нар. „Черен петък“ (или Black Friday на запад) обявен от онлайн магазина emag.bg … нека за по-голяма яснота да го наречем Големият провал на eMAG.bg

Какво е това „Черен петък“?

Черен петък в съвременната битова култура на САЩ е денят след Деня на благодарността, който е възприет за начало на коледния пазар.На този ден обикновено се предлага намаление на цените на стоките и чувствителните към изгодата американци започват лудо пазаруване. Много работодатели отчитат интереса на своите подчинени и дават свободен ден на служителите във фирмата.

Източник: Уикипедия

Ако сте гледали репортажи от това събитие в САЩ, сигурно сте забелязали животинското поведение на хората, които буквално се избиват, за да награбят преоценените стоки. Абсолютно зомбиране!

В този ред на мисли трябва да сме изключително благодарни на пичовете от eMAG.bg, които успяха да откажат българина от тази традиция САМО ЗА 1 ДЕН!!! Майстори! Аз сега разбирам, че всъщност тези сладури са някакъв тип анти-консуматорски настроени маняци, които се борят да пазят родината от мерзкото западно влияние.

И няма как да е другояче след като на фона на грандиозните очаквания, създанени в душата на прегладнелия за евтинийка потребител въпросният „блек фрайдей“ се провали с гръм и трясък и лъснаха едни доста нелицеприятни истини.

Какво всъщност се случи? Първо, който има желание може да посети страницата на emag.bg във Фейсбук и сам да се наслади на стотиците коментари от хора, които не са си получили поръчките или са имали други проблеми с пазаруване от този сайт. Ето едно скрийншотче:

Оказа се, че обявените бройки са абсолютна лъжа. Още в 7 сутринта някои артикули, за които се тръбеше, че са хиляди в наличност, бяха изчерпани. От време на време се вкарваха нови продукти, които уж свършваха общо взето за минути. Пиша „уж свършваха“, защото според мен голяма част от обявените за разпродадени неща, всъщност изобщо не са били пускани в продажба, а просто бяха качени в сайта за парлама и създаване на впечатление у хората, че става някаква невероятна блъсканица за насъщния таблет и така се получаваше психологическия ефект „Давай да купим, че да не се минем, явно е далаверка!„.

Какво всъщнсот се случи 2? Реших и аз да поръчам, бях се поддал на внушението, че ако не се отбележа изпускам страшната далавера. Към момента на писането на статията все още не съм получил поръчката си, не съм получил отговор на запитването, което пуснах по e-mail относно поръчката си и тем подобни много приятни за всеки клиент неща. Това е съдбата на още стотици прецакани клиенти. Изводите Даже вече започвам да си мисля, че това е страхотен номер. Дали пък в САЩ не вкарват в тълпата подставени 50-на човека, които да правят блъсканица пред магазина и така за се създава невярно впечатление, че борбата е на живот и смърт? Може и да не им се налага, те отвъд океана са си достатъчно промити консуматори така или иначе.

Но защо eMAG.bg се ос**ха така брутално? Каква им беше целта? Нали като рекламираш и очакваш много клиенти трябва да можеш да ги обслужиш? Или просто искаха да си вдигнат посещаемостта на сайта? Но защо ти е посещаемост и популярност, когато си създадеш имиджа на некоретнен продавач и хората те оплюят масово? Българите тъпи ли сме? eMAG.bg на наркотици ли са? Елвис жив ли е? Въртим тука едни въпроси …

Тук също могат да се прочетат доста интересни коментари под статията: http://technews.bg/article-64985.html#.UqVgpuKJvyU