Красимир Анев – 35-и на преследването в Хохфилцен

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Най-добрият български биатлонист в последните години – Красимир Анев, се класира 35-и в преследването на 10 км в Хохфилцен (Ав) във II кръг за Световната купа. Той потегли 43-ти, но с перфектни 20 изстрела успя да се придвижи 8 позиции нагоре и да спечели 6 т. за генералното класиране, в което е 60-и с общо 7 т.

Анев остана 2.22 мин. от победителя Мартен Фуркад (Фр), който направи и 1 грешка в стрелбата. Челната тройка след носителя на Световната купа допълниха норвежците Емил Хегле Свендсен (1 гр.) – на 7.7 сек., и Тарей Бьо (1 гр.) – на 17.6 сек. Владимир Илиев остана 53-ти след общо 7 сгрешени изстрела.

С 27-ата победа в кариерата си и 3-та за сезона Фуркад увеличи аванса си в класирането и вече има 234 т., като вторият – Свендсен, е със 143.

В преследването при жените победи Синове Сьолемдал (Нор), а българките не участваха, тъй като не можаха да влязат в първите 60 на спринта два дни по-рано.

В събота пък в Хохфилцен бяха щафетните състезания и в тях мъжкият ни квартет завърши 16-и (победа за Норвегия), а дамският – 19-и (победа за украинките).