Най-добрите тонколони за системата ви за домашно кино

1
Добави коментар
bga
bga

Толкова е вълнуващо, когато любимият ви филм е издаден на DVD или Blu-ray. Най-накрая ще можете да се насладите на историята, която чакате да видите от месеци. Много е разочароващо да изгледате филма и да не почувствате историята. За да избегнете това разочарование, добре е да помислите за система от тонколони, която да пресъздаде звука от кино салона в собствения ви дом. Инженерите, които записват звука на филмите, го правят като имат на ум домашна система за кино. Те буквално създават звука, който да бъде най-подходящ за гледане във вашата дневна.

Най-добрите предложения на пазара в момента са Onkyo HT-S5500, the Definitive Technology ProCinema 400 и the Klipsch HD Theater 300. Всички те имат добро качество на звука и много добри характеристики. Ако все пак тези предложения не ви харесват, ето и характеристиките, на които трябва да обърнете внимание при избора на тонколони за вашето домашно кино.

Какво да търсите? Преди да закупите звукова система за дома си, най-добре да разберете как работи тя. Стандартните кино салони имат няколко тонколони, разположени по цялата дължина на пространството, които ви помагат да се потопите в звука. Три от тонколоните обикновено са поставени в близост до екрана. Едната е точно в центъра, а другите две са от ляво и дясно. Останалите тонколони са разположени във всеки ъгъл на залата, както и зад публиката. Това ви позволява да чувате звуците, сякаш идват от различни краища на помещението. Например, когато мотоциклет е в кадър, ще започнете да го чувате първо в единния край на залата, а след това ще имате чувството, че се отдалечава от вас и звукът затихва. Този процес повтаря начина, по който бихте го чули и на улицата. Добре е да знаете и малко за тембъра. Това е термин, който трудно може да се обясни без да изпадаме в технически подробности. Все пак, казано най-просто, това означава, че един и същ вид звук излиза от всичките тонколони в салона. Когато се смесват тонколони от различни производители или дори от различни системи, ефектът няма да може да се получи. Това е една от причините да закупите всички тонколони, които са събрани в една система, а не да ги събирате поотделно.

Качество на звука Най-добрите производители на домашни тонколони, които се свързват в система за домашно кино, използват същата технология като тези в кино салоните, за да развиват своите аудио продукти. Човешкият слухов диапазон е между 20Hz и 20kHz , така че трябва да се търсят говорители в този диапазон. Всичко, което е под тази граница няма да ви даде най-добрия възможен звуков фон и действително ще липсват някои звукови ефекти.

Характеристики и дизайн Най-добрите съраунд озвучителни системи имат голяма централна тонколона и други две тонколони, които трябва да се позиционират около вашия телевизор. Друга важна характеристика на най-добрите тонколони за домашно кино е, че те имат субуфер. Те доставят дълбоки басови звуци, които са от първостепенно значение за слушане на музика и ефекти от филми на ужасите.

Помощ и Поддръжка Озвучителните системи обикновено имат по-дълъг живот в сравнение с повечето друга електроника. Затова не е необичайно да намерите производители, които ще ви дадат петгодишна гаранция на тонколоните.