Декор на снежинки за Коледа

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Красотата на снежните пейзажи винаги е вдъхновявала хората естети. Затова от край време снежинките често присъстват в декора за Коледа, като закачливи елементи от празничната украса на дома.

Декорът на снежинки е лесен и икономичен, прави се бързо и стои също толкова ефектно, колкото останалите детайли от празничната украса. Хубавото е, че може да помолите и децата да се включат в изработването на снежните елементи.

Най-познатият начин е майсторенето на снежинки от хартия. Тях може да използвате като орнамент за коледното дръвче или като допълнителна украса при опаковането на подаръците. Не е желателно да ги лепите по прозорците, защото после трябва по-старателно да почиствате следите от тиксо, а и в много  жилища се образува конденз, който може да съсипе хартиените снежинки.

Идея: Изрежете няколко по-големи снежинки и ги залепете върху квадрат от син картон. Поставете картона в рамка от светло дърво за ефектна зимна украса на стената.

Ако все пак държите да украсите прозорците със снежинки, тогава направете си такива от синя прежда. Изплетете няколко на една кука и ги свържете със син конец, така че да образуват красив зимен гирлянд.

Снежинки за елхата може да си направите и от пръчици от сладолед (стига да сте запазили такива от по-топлите месеци). Единият вариант е да кръстосате няколко и на мястото, където се пресичат, да ги залепите със секундно лепило. Другият вариант, за който ще ви трябва малко „мъжка“ помощ, е да правите малки разрези в дървените пръчици, така че накрая да сглобите снежинката като 3D пъзел.

Декорът на снежинки е подходящ и за украса на празничната трапеза. Прикрепете хартиени снежинки към пръстените за салфетки или избродирайте няколко върху покривката. 

 

10.12.2013/ Христина Спасова