Том Круз се завръща за продължението на криминалния трилър “Джак Ричър”

1
Добави коментар
embaka
embaka

Въпреки че натрупа приличните 218 милиона долара от кинопрожекциите си по света криминалния трилър “Джак Ричър” не бе причислен към миналогодишните хитови заглавия на студиото Парамаунт Пикчърс. Очакванията на продуцентите бяха за приходи в рамките на 350-400 милиона долара, които автоматично биха гарантирали появата на още филми за преживяванията на титулярния персонаж.

Два месеца след премиерата на “Джак Ричър” се появиха слухове, че от студиото имат желание да продължат поредицата, въпреки несбъднатите прогнози за бокс офис представянето на първата част.

Официален представител на Парамаунт Пикчърс потвърди информацията в началото на тазгодишния летен сезон, а сценарист-режисьора на оригинала Кристофър Макуори обяви, че ако му се отдаде възможност би работил отново по евентуалното продължение.

През изминалата близо половин година нямаше допълнителна информация по въпроса, но преди броени часове от Парамаунт не само потвърдиха за пореден път намерението си да направят продължение, но и разкриха, че звездата от първата част Том Круз ще се завърне за втори път в главната роля на Джак Ричър.

Сценарият на втората част ще бъде вдъхновен от тазгодишния роман на писателя Лий Чайлд “Never Go Back” (“Никога не се връщай назад“), а очакванията са, че Кристофър Макуори ще се завърне отново на режисьорския стол. Все още няма подписани договори, но според източници от Парамаунт Пикчърс Том Круз и началството на студиото “правят всичко възможно”, за да задвижат по-бързо работата по “Джак Ричър 2”.

Сюжетът на продължението ще разказва за проблемите пред които се изправя Ричър след като бива информиран, че негова стара приятелка е била арестувана в една от най-големите военни бази в щата Вирджиния.

Все още не е потвърдено, но неофициални източници от студиото заявиха, че снимките на “Джак Ричър 2” ще започнат след като Том Круз и Кристофър Макуори приключат с работата си по петата част на “Мисията невъзможна” (Макуори ще режисира лентата, а Круз се завръща отново в ролята на агент Итън Хънт).

Търсенето на сценаристи за продължението на “Джак Ричър” вече започна и по всяка вероятност снимките ще стартират през първата половина на 2015-та година.