Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Тренировки с тежести за жени-за или против

33
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Много представителки на женския пол са предубедени или дори избягват тренировките с тежести.

Много от жените смятат,че това ще ги напрами мускулести.Това е напълно грешно,силовите тренировки само ще изваят желаното тяло.

Доказано е научно ,че жените занимаващи се редовно със фитнес ,могат да забавят поне с 10 години климактериума!Това се дължи на факта ,че тренирането с тежести при жените поддържа хормоналния баланс в отлично състояние.

По тази причина FHL.BG иска да ви запознае с 6 основни вида фитнес уреди – кростренажори, велоергометри, бягащи пътеки, лежанки и пейки, тежести и лостове, и комбинирани фитнес уреди.

Така че ,ако сте във фитнес залата освен през кардио уредите,които са ПЪТЕКА-уред създаден с цел да се постигне същия ефект на натоварване на мускулите, както при бягането навън,ВЕЛОЕРГОМЕТЪР-уред, предназначен да заместят карането на велосипед, като натоварването може да се регулира в много степени,степер и КРОСТРЕНАЖОР,който представлява фитнес уред, наподобяващ ефекта на ски бягане и бягаща пътека,ще бъде добре за вас да минете поне през още няколко основни фитнес уреди.

По този начин освен ,че ще изгорите излишните мазнини, ще стегнете своето тяло ,като акцентирате максимално ефективно върху всяка мускулна група,същевременно с това уредите щадят от натоварване на стави, сухожилия и др.

Жените е хубаво да използват тежестите/дъмбели/гири и лостовете. С тях може да се постигне голям ефект, стига упражненията да се изпълняват прецизно и точно.

Важно :много представителки на женския пол отивайки във фитнеса минават през всички познати им уреди .Това е напълно грешно.Тренировката за жени е хубаво да включва кардио ,коремни преси и фитнес уреди само натоварващи една мускулна група,например само крака или гърди и т.н.

►УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЪРДИ

►УПРАЖНЕНИЯ ЗА КРАКА

►УПРАЖНЕНИЯ ЗА СЕДАЛИЩЕ

►УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГРЪБ

►УПРАЖНЕНИЯ ЗА БИЦЕПС

►УПРАЖНЕНИЯ ЗА ТРИЦЕПС

 

 

Основни правила при използването на фитнес уреди:

Започнете със загрявка

Правилната поза е важна за постигане на най-добри резултати и избягване на контузии,затова е най-добре да се консултирате квалифициран инструктор, който да ви покаже как правилно се изпълняват всички упражнения във вашата програма

На всяка машина има нещо като етикет,прочетете внимателно тези инструкциите за използване на уредите, за да разберете правилната поза, кои мускули се използват и какви са мерките за безопасност.

Нагласете седалката и облегалката спрямо вашия ръст.

Започнете с по-малки тежести,когато нагласяте уредите и правете по 8-12 повторения на всяко упражнение.като сериите от даден вид е добре да бъдат три. Броят на повторенията и тежестта зависят от самите упражнения и от вашата физическа форма

Добър вариант е да завършите тренировката си УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ и СТРЕЧИНГ

автор: Милена Граматикова

 

Fitness & Health lifestyle