Празничен маникюр в домашни условия

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Празниците са времето, когато може да обърнете внимание на себе си и да се отдадете на типична женска суета. Предлагаме ви да спестите малко пари, като си направите празничен маникюр в домашни условия.

Цветовете на празничния маникюр

Цветовете на празничния маникюр са типичните за Коледа – червено, зелено, синьо, сребърно и златно за повече блясък. По желание може да заложете на едноцветен маникюр или да направите различни комбинации. Например за нокти в традиционни цветове комбинирайте червено и зелено. За характерен зимен маникюр изберете съчетание от бяло и светлосиньо. Създайтеасоциации за вкусни коледни лакомства, като изрисувате нотките в червено и бяло. В случай, че искате да акцентирате повече на празничния дух и светлините на Коледа, сложете няколко линии лак с блестящи частици.

Идеи за празничен маникюр в домашни условия

Маникюр с лампички

Вариант 1: Лакирайте ноктите в един цвят (най-добре бяло или червено). Изчакайте да изсъхне и с помощта на черен лак с тънка четка изрисувайте по една вълнообразна линия на всеки нокът. Накрая нарисувате лампичките – по една-две точици на всеки нокът в жълто, зелено, синьо, златно.

Вижте също: Празничен маникюр

Вариант 2: Лакирайте ноктите в един цвят и изчакайте да изсъхнат леко, но не напълно. Отгоре разпределете черен конец, така че да залепне за нокътната плочка. Минете конеца отгоре с безцветен лак. Изрежете излишния конец. Нарисувайте лампичките, както е описано във вариант 1.

Празничен маникюр със снежен човек

Лакирайте ноктите в светлосиньо. На върха на нокътната плочка нарисувате един голям бял кръг и отгоре един по-малък. С помощта на черен лак с тънка четка сложете две-три точици върху белите кръгове, които да играя роля на копчета. С помощта на червен лак с тънка четка нарисувайте лента, където двата кръга се сливат, за да направите шал на снежния човек. Не забравяйте да сложите очи и усмивка на снежния човек.

Празничен маникюр с коледна елха

Вариант 1: Лакирайте ноктите в типично коледно червено и изчакайте да изсъхнат. След това върху безимения пръст залепете две лентички за френски маникюр, така че да образуват триъгълник. Оцветете триъгълника в зелено. Изчакайте да изсъхне и отстранете лентичките. Със златист лак с тънка четка сложете две-три точици върху зелената елха, за да я „украсите“.

Вариант 2: След като сте лакирали ноктите в червено и сте залепили лентичките за френски маникюр, сложете върху триъгълника и бял конец (да се кръстосват 2-3 линии). Лакирайте отгоре със зелено и изчакайте да изсъхне. Отстранете конеца и лентичките. Сега си имате зелена коледна елха с червени „гирлянди“ на коледен фон.

Маникюр – коледни бонбони

Част от типичните коледни бонбони и близалки всъщност са сладка комбинация от червено и бяло. Използвайте това съчетание и в празничния си маникюр. Лакирайте ноктите в бяло и изчакайте да изсъхнат. След това залепете диагонално няколко лентички за френски маникюр (за да са с различна дебелина, може да разрежете една лентичка на две). Лакирайте отгоре с червен лак и изчакайте да изсъхне. Накрая отстранете лентичките.

Маникюр – коледен подарък

Тук използвате техниката както при маникюра с коледната елха. Разликата е че залепяте три лентички за френски маникюр, така че с помощта на върха на нокътната плочка да образуват квадрат. Лакирайте квадрата в желания от вас цвят и изчакайте да изсъхне. Отстранете лентичките и с помощта на лак с тънка четка нарисувате панделка на подаръка.

Полезни съвети за празничен маникюр в домашни условия

За лакиране на нокътя в един цвят използвайте лак с дебела четка, така че да обхванете цялата нокътна плочка с едно движение.
Ако нямате търпението да изрисувате коледните картинки, потърсете печати за маникюр.
Не забравяйте да нанесете топ лак след като сте направили празничния маникюр, за да му се радвате по-дълго време.

13.12.2013/ Христина Спасова