Сидеров от Китай: Борисов изхарчи 34 млн. лв. за шантонерки

4
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

От далечен Китай лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира скандала със снимките му от Куба и от почивките му в луксозни хотели в Париж и Италия.

„ГЕРБ нямат основание да ми искат оставката като председател на Комисията за борба с корупцията, освен страха, че има много сигнали срещу тях“, каза Сидеров пред журналисти в китайския град Чунцин. Той е в делегацията, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, която е на официално посещение в азиатската страна.

„За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 млн. държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните“, заяви Сидеров. Той не визира нищо конкретно около последния си скандален воаяж по плажовете на Варадеро, Куба.

По думите му ГЕРБ в миналия мандат упорито са гласували срещу това той да заеме този пост в комисията срещу корупцията, защото се притеснявали, че ще бъде непримирим към техни реални нарушения, цитира го БТА. Сега са намерили повод в поредната фаза на компроматна война срещу мен, смята лидерът на „Атака“.

Той припомни, че е настъпил сериозни интереси в зелената енергетика, като е внесъл поправката за таксата за ВЕИ-тата. Тази промяна рязко намали печалбата от ВЕИ и съвсем логично очаквам да понасям и удари, посочи Сидеров.

Днес парламентарната група на ГЕРБ обяви, че ще поиска отстраняването на Сидеров от председателското място в „Антимафия“ заради луксозните му воаяжи по света. Пред BPost.bg депутатът от „Атака“ Илиян Тодоров Бойко Борисов стои зад атаките срещу тях.