Красиви снежинки от макарони

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Остава по-малко от седмица до най-веселия и красив зимен празник Коледа. А какво е Коледа без сняг? Ако и при вас все още той не е натрупал, тогава поканете снега направо вкъщи с тези красиви и бели снежинки от макарони.

Необходими материали:
макарони, каквито ви харесват – в случая сме използвали малки и големи колелца и макарони тип „миди“, но можете да използвате и различни, каквито ви харесват
силно лепило
малка четка за боя
хартия за печене
бяла боя
сол
бели панделки

Начин на изработка:

1. Вземете макароните и ги разпръснете върху масата, върху която ще работите, за да можете да ги виждате всички. След това започнете да ги подреждате по различни начини, за да видите как най-добре ще изглеждат вашите снежинки. Това е най-забавната част от проекта. Могат да бъдат измислени безброй стилове и форми за снежинките.

2. След като сте решили как ще изглеждат вашите макаронени снежинки отворете лепилото и с помощта на малка четка за боя нанесете щедро по всеки край на всеки макарон, който ще участва в снежинката. След това ги подредете, както преди малко, като този път леко ги притискате един към друг.

3. Поставете залепените снежинки върху хартия за печене, за да изсъхнат хубаво. Докато съхнат можете от време на време да ги завъртате, за да не залепнат за хартията.

4. След като лепилото е изсъхнало оцветете снежинките с бяла боя, за да станат хубави и бели. Може да се наложи да нанесете няколко слоя докато получите желания бял цвят.

5. Оставете снежинките отново да изсъхнат.

6. След това ги намажете отново с лепило, но съвсем леко и внимателно и ги поръсете с малко сол. Но съвсем леко, няколко кристалчета на снежинка ще са достатъчни. Отново оставете да изсъхнат.

7. А сега и последната стъпка – завържете бяла панделка на всяка снежинка, така че да може да я закачите на елхата или друго място.

Снежинките станаха прекрасни нали? Толкова са хубави, че като нищо истинските ще им завидят и скоро ще завалят от небето.

Вижте още:
Макаронени ангелчета
Красиви хартиени снежинки
Снежинки
Как се прави снежинка
Как да си направим снежинка?