Бира по време на Бременност

1
Добави коментар
silence
silence

Бира по време на Бременност

Влияе ли една чаша бира по време на бременност, на бебето и майката?

Всеки е запознат с противопоказното влияние на бирата и алкохола по време на бременност. Статистиката сочи, че жени, които са бременни или се стараят да забременеят трябва да прекратят консумацията на алкохол изцяло. Как влияе алкохола на вашето бебе? Той пътува бързо през кръвния поток и прониква през плацентата а от там и в плода. Усвояването на алкохола от вашето бебе е много по – бавно и това може да отрази по – високи нива на алкохол в кръвта, отколкото е допустимо. Пиенето на спиртни напитки може да доведе до спонтанен аборт, да застраши развитието на бебето през бременността или след раждането му (виж алкохол и бременност). С две думи дори една чаша бира може да е фатална понякога за бременната жена и бъдещето бебе. Може би знаете че всеки човешки организъм е индивидуален и различните количества бира по време на бременност биха се отразили по различен начин на човек.

Много са разногласията относно пиенето на алкохол по време на този период, защото една част от лекарите забраняват приемането му под каквато и да е форма – дори и това да е една чаша бира, а други споделят, че чаша бира на ден дори е полезна. Да – точно бира, защото това е ниско алкохолна напитка, която е полезна, както всеки знае за бъбреците. Именно пиенето на топла бира е един от методите при лечение на камъни в бъбреците. Да се спрем на пиенето на бира по време на бременността. Изследванията показват, че чаша бира на ден не може да повлияе неблагоприятно върху организма ви и на вашето бебе, но имайте в предвид че различните организми я възприемат по различен начин. Още повече, че в този период от вашият живот всяка малка чашка може да ви се отрази по съвсем различен начин от преди да сте заченали. Но пазара се развива и дори вече се предлагат най – различни плодови варианти на бирата или вече така познатата съществува безалкохолна бира.

Когато са бременни жените придобиват вкус към необичайни досега храни и напитки – тоест може да ви се дояде или допие нещо, което никога досега не сте харесвали. Нормално е да ви се допие чаша бира и дори само няколко глътки – все пак, като сте бременни трябва поне да опитате от това, което ви се е дояло или допило. Ако лекарят който наблюдава бременността ви и тя се развива нормално може би ще позволи умерено приемане на бира – тя е най – слабия алкохол, като спиртните напитки са тотално забранени. Умерен прием на бира по време на бременност значи не повече от чаша на ден, защото прекаляването маже да доведе до сериозни последици за плода.

От значение са също някои неща, които могат да окажат влияние върху плода – Колко бира пиете?, На кой етап от бременността пиете алкохол? и Колко често пиете алкохол? Ако сте пиели преди да разберете, че сте бременна трябва да спрете незабавно, като потвърдите съмненията си. Смята се, че в начален стадии е много малко вероятно да навредите на плода чрез употребата на алкохол, но по добре го спрете за да съжалявате – просто не си заслужава!

Защо пиенето на бира по време на бременност е нежелателно и дори забранено по време на бременност?
На първо място искам да поставя гледката при вида на жена в напреднала бременност, несмутимо държаща бутилка бира или чаша със спиртно питие. Всички биха се съгласили, че това е нелицеприятна гледка, колкото и полезни качества да има бирата. На второ място – здравето на малкото човече, което расте във вас не бива да бъде застрашено по никакъв повод и най – вече чрез приема на алкохол, каквито и митове и легенди да сте чели и слушали за него. Увреждането на бебето чрез алкохол е безвъзвратно и може да бъде опасно при развиването му за напред.

Споделете статията чрез бутоните по долу или чрез копиране на линк в други женски форуми и сайтове, по този начин правилната информация ще достигне до повече хора 🙂

Благодарим Ви, че споделихте Bremennost.bg със своите приятели 🙂 Дано сме били полезни – Обичаме Ви!

Категория: Бременност, Здраве