Туристически клип на българска студентка сред най-гледаните в YouTube канала gapyear

1
Добави коментар
region.burgas
region.burgas

Туристически клип на 19-годишна българка е сред най-гледаните в YouTube, той е сред водещите в конкурс за филми на туристическа тематика на сайта gapyear.

Таня Жекова е студентка в университета в Глазгоу, специалност „Кино и телевизия“.

Участниците в конкурса са туристи и се борят за пътуване до Брисбейн, Австралия, където ги очакват различни игри и изпитания.

Таня Жекова вече е преминала първия тур, а във втория кръг задачата е да се направи едноминутно видео, в което участникът да обясни защо е толкова вълнуващо да се пътува, като може да включи в клипа материал по избор.

Клипът на 19-годишната българка показва кадри от Ирландия, Италия, както и от България – вертикалната пещера Екстрем до река Искър. Във видеото е заснет и полета на Таня с парапланер над Конявската планина до македонската граница.

Младата българка е заснела и част от похода Ком-Емине, в който е участвала тази година.

За подреждането в класирането се вземат предвид харесванията на клипчето директно в YouTube. Който има най-голям брой харесвания, печели наградата за популярност.

От 15-те финалиста трима ще спечелят печелят пътуването до Брисбейн, Австралия, където ще се пробват с различни игри и изпитания.