Коледни базари в Австрия и Германия – тема за Светът – Idi.bg

18
Добави коментар
tao
tao

Представяме ви интересни коледни базари в две очарователни европейски страни – Австрия и Германия. Предколедното пътуване със сигурност ще допринесе за създаване на празнично настроение, като освен това ще ви даде възможност да закупите красиви подаръци за семейството и приятелите си.

Залцбург

Площадите и улиците на австрийския град Залцбург оживяват, благодарение на коледната музика, която звучи през празничния сезон. На площада около катедралата и на централния площад ще намерите много сергии и магазинчета, и можете да видите доста улични изпълнители. Градчето Залцбург, което е родно място на Моцарт и където е сниман филмът „Звукът на музиката“, отбелязва празниците с много коледни песни, като музиката създава приятно настроение у хората, които обикалят магазините в търсене на подаръци за себе си и своите близки.

Грац

Множество празнични светлинки, оживени коледни базари и направена от лед сцена в реални размери, представяща раждането на Христос – ето така изглежда град Грац в Австрия. В такава обстановка просто няма как коледният дух да не ви завладее. Освен това е добре да отбележим, че коледните базари, общо 13 на брой, са съвсем близо един до друг, така че спокойно можете да ги обиколите пеша.

Кьолн

В германския град Кьолн се провеждат седем отделни коледни базара, разположени между катедралата, една от най-разпознаваемите забележителности на града, и старото кметство. Всяка година базарите събират около два милиона посетители. На 160-те дървени сергии ще намерите традиционни коледни орнаменти, дървена украса и детски играчки, както и най-различни закуски и греяно вино с подправки.

Нюрнберг

Christkindlesmarkt, коледният базар в Нюрнберг в Германия, е мащабно събитие, което ежегодно привлича близо 2 милиона посетители от различни краища на света. Коледният базар се организира на Главния пазарен площад и е един от най-големите в Германия. На сергиите, които са около180, ще откриете много традиционни за сезона храни и напитки като греяно вино, коледни сладки и печени наденички.

Берлин

Човек няма да сбърка, ако нарече Берлин „столицата на традиционните коледни базари“, защото всяка година в града се организират общо над 50. Базарът при Мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“ е най-големият и най-популярен, и ежегодно привлича огромен брой посетители, които идват тук, за се възползват от коледните намаления и да си купят бижута и коледна украса, а също и за да опитат печени кестени и греяно вино.

Ако ще пътувате до Германия или Австрия преди празниците, задължително посетете коледните базари, за да се заредите с положителни емоции и да напазарувате подобаващо за Коледа и Нова Година.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1569 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност