Spider-Man злодеи със самостоятелни филми. Очаквайте Venom и Sinister Six

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Само след няколко месеца ще можем да се насладим на The Amazing Spider-Man 2 (можете да видите първия трейлър тук), а Sony вече обяви планове за два филма от същата вселена, които ще се присъединят към вече заявените още две продължения (3-та и 4-а част). За разлика от продълженията, в които главно лице е Питър Паркър, в другите две заглавия главни действащи лица ще бъдат…злодеите.

 

Сценарият на филма за Venom ще бъде написан от един от създателите на Bill & Ted’s Excellent Adventures Ед Соломон и авторите на Star Trek Алекс Кързман и Робрто Орки, които работят и върху сценария за Amazin Spider-Man 3. Лентата за The Sinister Six ще бъде написана от Дрю Годард (Cabin in the Woods).

 

Venom, извънземен паразит, който превзема Spider-Man, правил своя дебют в средата на 80-те години, вече се появи на големия екран в Spider-Man 3 на Сам Рейми. Sinister Six са отбор от злодеи, обединени от общата си омраза към супергероя. Президентът на Columbia Pictures Doug Belgrad описва франчайза Spider-Man като „един от най-големите активи, които притежаваме“.

 

Новината, поместена на официалната страница на The Amazing Spider-Man 2, означава, че Sony ще се опита да изгради подобна на Avengers вселена. Означава и че Годард ще трябва да успее да балансира между два свята за супер герои – този на Spider-Man, но и този на Daredevil, който ще бъде главно действащо лице в престоящ сериал, който ще направи своя дебют през Netflix през 2015 г.