Как да превърнете старите мебели в ново легло за кучето

12
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

16.12.2013 г.

Ако си отглеждате домашен любимец и имате стари мебели, които не желаете да изхвърляте, можете лесно да ги обновите, така че да се превърнат в модерно ново легло за кучето. Вижте няколко идеи как напълно да преобразите непотребните мебели:

Нощно шкафче и легло

Старият скрин или тоалетна масичка може лесно да се превърне в мебел с две функции – нощно шкафче за вас и легло за четириногия ви другар. За целта трябва да махнете най-долните две чекмеджета и да облицовате стените с лицева дъска. Изберете свеж цвят за новото шкафче и не забравяйте да сложите мека възглавница на дъното, така че на кучето да му е удобно.

Стил и мултифункционалност

Осмоъгълните масички с вратичка са били на мода преди около 40 години. Ако все още имате такава масичка в дома си, не бързайте да я изхвърляте. Вместо това я пребоядисайте, като преди това махнете вратичката. После облицовайте вътрешната част с плат и сложете възглавничка. По този начин ще създадете примамливо местенце за домашния си любимец.

Модерна декоративна масичка

Тази стилна декоративна масичка с изрязани кръгове в страничните плоскости добавя един страхотен модерен щрих в интериора на помещението и има две функции: от една страна, върху нея можете да наредите книги, вази, саксии с цветя, сувенири и т.н., а от друга страна – ще осигурите на кучето си удобно място, където да лежи.

Чекмедже, превърнато в кучешко легло

Този проект е много лесен за изпълнение, защото за успешната му реализация не се изискват кой знае какви умения. На дъното на старото чекмедже са сложени крачета, след което новото легло на кучето е пребоядисано в приятен цвят. На показаната снимка се вижда, че отпред е изписано името на домашния любимец с помощта на букви от дърво, които са в друг цвят.

Преносимо легълце за куче

Ако искате преносимо легло за домашния любимец, ви трябват само кошница, чиято големина трябва да е съобразено с ръста на кучето, и мрежа, служеща като балдахин. Слагайте мрежата, когато сте навън, а вкъщи използвайте само кошницата.

Кучешко кресло от стар офис стол

За кучешкото кресло ви трябва стар офис стол. Махнете краката му и сложете подложка за мебели, за да го направите по-стабилен, а след това го покрийте с меко одеяло. Ако имате желание, бихте могли да изпишете името на домашния си любимец, като изрежете букви от филцов плат и ги пришиете към одеялото.

С помощта на тези идеи ще успеете да вдъхнете живот на старите вещи и да създадете удобно място за спане на четирикракия си приятел.