Новата градина „Котаракът в чизми“ в Пловдив приютява 8 групи малчугани

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Най-модерната детска градина не само в Пловдив, но и в цяла България, отвори официално врати на 17 декември, по-малко от година след старта на строителството.

За да открие „Котаракът в чизми“ в район „Южен“, в Града под тепетата пристигна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с кмета Иван Тотев преряза лентата на детското заведение и пожела на деца и родители да са щастливи с новата придобивка.

Първата копка на детската градина, която е филиал на „Малина“ и разкрива нови 8 групи с по 23 деца, бе направена на 23 януари тази година. Сградата е вдигната на празен терен в двора на училище „Константин Величков“ в най-многолюдния пловдивски район, който има и сериозни проблеми с липсата на места в градините.

Средствата за строителството бяха отпуснати от правителството на Бойко Борисов. Общините Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и София получиха от държавния бюджет 30 милиона лева за изграждане и ремонти на детски градини и ясли.

„Котаракът в чизми“ разполага с плувен басейн и всички необходими съвременни удобства за отглеждането и обучението на децата. С най-модерни съоръжения за игра и забавление е оборудван и дворът на градината.

Според кмета Иван Тотев с откриването на градината, както и на други детски заведения в различните райони на Пловдив, градът решава окончателно проблема с липсата на места за малчуганите.