Даниела Кънчева: Силният колектив ще изведе ЦСКА от трудния момент

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Разпределителката на ЦСКА Даниела Кънчева показа, че има голямо сърце и въпреки скорошната операция на рамото си настоя да играе в турнира за Купата на България. Тя каза пред cskavolley.org, че благодарение на силния си колектив отборът, воден от Юлия Иванова и Тони Зетова, ще преодолее трудния момент.

– Каква е оценката ти за финала за Купата на България?

– Мисля, че показахме волейбол на високо ниво. Обстановката в залата беше уникална благодарение на нашите верни фенове. Тук е моментът да им благодаря за това, че въпреки загубата ни подкрепиха.

– Защо се получи така, че ЦСКА не използва възможностите си в мача?

– Опитахме се да стигнем до победата и имахме шансове, но не се получи, а и късметът не беше на наша страна. От друга страна, имаше и някои спорни отсъждания.

 – Защо поиска да играеш въпреки, че е необходимо още време, за да се възстановиш напълно от операцията на рамото?

– Рискът е голям, но исках да помогна на отбора си. Все пак това беше финал за Купата на България. Всеки състезател би жертвал нещо, за да участва и да го спечели.

– ЦСКА допусна две загуби в първенството – на какво се дължат според теб?

– В спорта и най-добрите отбори имат моменти на спад в играта.

– Какво мислиш за първия полусезон в първенството?

– Не смятам, че класирането е реалното. От гледна точка на качествата и уменията се получиха доста добри мачове. Определено тази година първенството е по-силно.

– Кои са фаворитите за титлата? 

– Нека не говорим за фаворити, защото отборите тази година са по-равностойни и наистина нищо не се знае. Времето ще покаже.

– Загубата във финала за купата ще ви се отрази ли психологически? 

– Да, със сигурност ще ни се отрази, но в положителна посока. В ЦСКА колективът винаги е играл много важна роля, защото сме сплотени. За атмосферата в отбора, която сме изградили, другите могат само да мечтаят. Сигурна съм, че точно това ще ни помогне да преодолеем трудния момент.

– Как се чувстваш в ЦСКА, какво искаш да постигнеш с отбора?

– В ЦСКА се чувствам като у дома си. Тук изминаха осем години от моя живот и усещането е невероятно. Искам да продължим да сме на върха и в края на годината отново да вдигнем шампионската купа.