Електрическата едноколка Ryno вече е на път към пазара

13
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

от GreenTech.bg на 17/12/2013

Когато първите скици на Segway видяха бял свят, никой не вярваше, че това чудно може да се окаже ефективно и че човек може да се закрепи на него, камо ли пък да е лесно. Но това се случи и днес всички приемаме Segway като нещо нормално. Може би след не много време ще приемаме за нормално и всяко едноколесно превозно средство като разработката на инженера-предприемач Крис Хофман, който разработи персонално транспортно средство с едно колело на име Ryno. Сега то вече има и своя евлектрическа версия и тя е на път към пазара.

Задачата е трудна и подобно на много амбициозни проекти би могла да си остане само  прототип, но ето, че Ryno все пак е достигнал етапа да се види в производство благодарение на волята на своя създател.

Странното превозно средство влиза в продажби от следващата година. Ryno има седалка, кормило, крака и амортисьори, но само едно колело, широко 25 инча. Това „неидентифицирано“ превозно средство поддържа своя баланс благодарение на жироскопи.

Тежи 72,5 кг и може да вози до 113 кг. Има свалящи се SLA батерии, които му позволяват до 16 км пробег, но максималната скорост е определена на 16 км/ч.

Няма нужда от газ, за да се върви напред, или от спирачка – достатъчно е човек да се приведе и сензорите ще си свършат работата. Допустим е максимален ъгъл от 15% напред или назад.

Батерията може да се сменя или презарежда за 4,5 часа. Ryno ще бъде произвеждан ръчно в САЩ и първоначално ще бъде пуснат на пазара в малки количества.

 

Публикувано в Коли