Името на сандвич „РУБЕН” не е случайно.

1
Добави коментар
mariofresh
mariofresh

 2013-17-12  Името на сандвич „РУБЕН” не е случайно. 

Произходът на този сандвич специалитет се оспорва и съществуват няколко версии за него.

Според едната за създател на уникалната рецепта на сандвич „РУБЕН” се смята Арнолд Рубен – собственик на ресторант „Рубен деликатес” в Ню Йорк, с немски произход. Той изобретил и включил в менюто на заведението си около 1914 година и този сандвич. Така твърди самият той в интервю през 1926 година.

Друга версия ни води към щата Небраска, където Рубен Калаковски – литовец по рождение и бакалин по професия, подобно на изобрететеля на сандвича граф Монтегю, бил запален картоиграч. В хотела, където се събирала групичката картоиграчи, наричайки се „Комитетът”, похапвали от включения в менюто между 1920 и 1935 г. специалитет на Рубен Калаковски.

Последната известна версия е, че този специалитет е описан в книгата на Бернард Собел и по-точно, че героят Мерджъри Рамбо импровизира и приготвя прототипа на сандвич „Рубен” на известната актриса от Бродуей Анет Сийлос.

Съществуват още няколко по-малко известни версии за създаването на този специален сандвич. Така или иначе, който и да е неговият първоначален създател, практиката е доизменила и подобрила рецептата му в различни видове кулинарни сандвич специалитети.

В оригиналната рецепта е включено кисело зеле. Специалистът Марио го замени с „Колсло”. Така сандвичът е още по-сочен и с богат вкус.

Препоръчваме го винаги приготвен на фурна и овкусен с горчица и руски дресинг. Ако се добави и малко червен лук, след като се омеси от топлината цялата тази фантазия от вкусове, става невероятно.

Информация за хранителният състав и съдържание може да намерите тук >>