Цветан от Динково: Албена ми каза, че е бременна и избра да се хвърли под влака

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Снимка: АРХИВ

Цветан Мирчев, станал печално известен като ромския Ромео от село Динково, още не може да прежали своята любима Албена. Това разказа той пред Нова телевизия. 

Повече за историята на Албена и Цветан четете ТУК.

През 2009 година, когато той бил само на 15 години, а Албена на 16, двамата се хвърлиха под товарен влак на гара Брусарци. Те се решили на тази стъпка, след като семейството на русата Албена изразило остро неодобрение срещу връзката й с малкия ром. Отчаяната им акция завърши със смъртта на Албена. 4 години по-късно Цветан сподели, че когато се опитал да я разубеди да сложи край на живота си, тя му ударила шамар. Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1 до 4 лева

„Чувствам се все така зле“, каза Цветан, който живее с майка си. Над леглото си държи снимка на Албена, а почти всяка вечер ходи на гроба й. На въпрос дали се чувства виновен за смъртта на момичето той отговори: „Чувствам се, много даже“. По думите му, да сложи край на живота си го спира това, че „съм повярвал в Господ и семейството и това ме държи“.

„Удари ми шамар, защото аз се опитвах да я спра да не се хвърлим пред влака“, сподели той. Нейните думи били, че няма да позволи на баща й да убие нейното детенце. Пред Цветан Албена твърдяла, че е бременна.

В последния момент Албена избутала Цветан от релсите. Двамата били легнали пред влака.

„Опитвам се да живея, но без желание е живот. Насила живея“, каза Цветан. В момента той е без работа, а му е трудно да си намери и поради факта, че има две операции на ръцете заради инцидента. Цветан е категоричен, че може да си намери приятелка, но не иска, защото обича само Албена.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти