Лесни коледни сладки

16
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

 

Покрай цялата суетня около коледните празници ни се иска да направим и нещо специално за близките ни. Ние разбираме желанието на съвременната жена, която иска да съхрани уюта и красотата на празника, затова ви предлагаме следната лесна рецепта за коледни сладки.

Необходими продукти:

·         250 г брашно;

·         125 г захар;

·         125 г меко масло;

·         1 яйце;

·         1 пак. ванилова захар;

·         1 к.л. канела;

·         1 ч.л. бакпулвер;

·         1 щипка сол;

·         Орехи – по ¼ за всяка сладка.

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява заедно с бакпулвера, канелата и щипка сол. Може да го направите директно върху кухненския плот или в тава. По средата се оформя кладенче и в него се слага ваниловата захар и леко разбитото яйце. Добавя се масло и се омесва гладко тесто. След това се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя да си почине за 2 часа на хладно.

Тестото се разделя на няколко по-едри топки, след което се оформят във формата на салами. Всеки от тях се разрязва по средата, след това всяка част отново по средата. Целта е парчетата да станат еднакви.

Всяко парче се оформя като топка, голяма колкото орех и се поставя във формички за печене или директно в тава, покрита с хартия за печене.

Върху всяка сладка сложете парче от орех и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна до зачервяване.

След като  ги извадите изчакайте да изстинат и може да ги поръсите с кокосови или шоколадови стърготини.

Това е една много лесна рецепта с невероятен вкус и е подходяща за коледната трапеза, без да ви отнеме от ценното време със семейството.

Още три рецепти за коледни сладки ето тук

Лесни коледни сладки 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Коментирай

Коментари