Тонко Фотев спечели дело за клевета

1
Добави коментар
TonkoFotev
TonkoFotev

Тонко Фотев спечели дело за клевета

Делото за клевета, заведено от почетния консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев срещу Велимира Кирилова завърши със споразумение. Делото, което се гледаше в Софийски районен съд, днес бе прекратено.

Припомняме, че през май миналата година 26-годишната тогава Велимира Кирилова от Русе оповести по време на пресконференция, че е била сексуално насилвана от Почетнния консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев. Пред медиите тя каза, че ще подаде жалба срещу него в прокуратурата. След изявленията й Тонко Фотев заведе въпросното дело за клевета, което днес приключи с помирение и извинение от нейна страна.          

В изпратеното от адвоката на Велимира Кирилова споразумение пише, че изнесената от Кирилова по време на пресконференцията информация не отговаря на истината. В него тя твърди още, че действията й са били мотивирани от хора, близки до Ивайло Зартов. Велимира Кирилова се поднася своите извинения на Тонко Фотев и изразява дълбоко съжаление за нанесените му морални и психически травми.                                        

„Месеци наред определени хора, водени от свои нечисти интереси, упорито петняха името ми. Авторитетът ми беше прицелна точка на опити за охулване не само в личен план, но и в качеството ми на представител на една от великите световни сили в Бургас.”, заявява от своя страна Тонко Фотев

„Подписаното днес помирение между мен и едно от лицата, позволило си да произнесе по мой адрес клевети, е пряко доказателство за моята невинност. То е доказателство и за това, че когато не се търси скандал и сензация, а истината – винаги се достига до нея.”, допълва още почетния консул.

Бургаски ретро автомобил е „звезда“ на списанието „Авто класика и мотоциклети“. Корицата, и цялата основна тема на изданието е посветена на бургаското Peugeot 403. Колата е специален проект на местното представителство на Peugeot – „София Франс Ауто – Бургас“. Това е легендарен модел на френската марка, продаден в повече от 1 млн. екземпляра. Списание „Автокласика и мотоциклети“ е предназначено за любителите на ретро автомобили. То е особено ценено от колекционерите, защото представя достоверна и солидна информация, поднесена с отлично познание и за техническата специфика на ретро автомобилите.