Защита на компютър без парола

1
Добави коментар
hackercho3
hackercho3

Никой не обича натрапници и зли хора затова трябва да защитите вашият компютър от тях. Най-лесният начин да направите това е да направите акаунт с парола за да защитите достъпа до самата операционната система, като използвате стандартните Windows инструменти, но въвеждане на една и съща парола при всяко включване на вашият компютър може да бъде скучна работа за някои от вас, но за щастие има алтернативи на това.
Lemon Screen

Този инструмент използва камерата на компютъра за да контролира достъпа до него. Той може да ви идентифицира по очите, носа или устата и може да се настрои автоматично да блокира компютъра, когато лицето не е открито или разпознато от камерата. Още не е сигурно дали програмата прави разлика между двама братя например.

 

Eusing Maze Lock

 

Maze Lock Ви предлага още един начин за удостоверяване на Windows потребители на вашия компютър. Той иска от вас да се направи модел с мишката в матрица от точки, точно като на телефон Android. Разликата от последното се намира на дълбочина от персонализиране: например, можете да изберете броя на точките в отключването модел (9, 25 и т.н.). Недостатък е обаче, че по-трудно ще помним модела, отколкото да запомним една парола. Все пак, това е хубаво нещо, което в дългосрочен план.

 

 Chris PC-Lock

 

Този инструмент е най-конвенционален от трите. Няма много разлика от стандартнoто въвеждане на парола при Windows системите. Разликата е, че има по-добро персонализиране. Например, можете да зададете фоново изображение на полето където въвеждате вашата парола, така може да го предпазите от OCR-базирани приложения. По принцип всички компютри ви осигуряват почти същото нещо като защита с парола, но се извършва по по-различен начин. И трите инструмента заместват стандартната защита на компютър с парола, но все пак повечето хора изполват и предпочитат паролата като средство за защита не само на компютъра, а и на някои уеб приложения. Изборът е ваш.