Бразилци изобретиха генератор за свободна енергия

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Генераторът е достатъчен да захрани с електричество средна еднофамилна къща

Двама бразилски изобретатели твърдят, че разработен от тях уред произвежда значително повече енергия, отколкото консумира за първоначално стартиране.

Клеристон Лиал и Нилсон Барбоса от град Императрис вече предлагат устройството за продажба. С един сравнително малък модул еднофамилна къща може да се захранва със „свободна енергия”, уверяват изобретателите.

Уредът е наречен „Gerador Captor de Eletrons da Terra” (генератор, който улавя земни електрони) и за стартирането му са необходими само 2% от произведеното след това количество енергия.

Най-малкият прототип с размери 20x30x15 см и тегло 1,5 кг може да произвежда 12 kW, като за това е необходимо да се подадат само 21 W. Генераторът е достатъчен да захрани с електричество средна еднофамилна къща, като след първоначално подаване на 440 W генерира около 40 kW при 220 V.

Изобретателите нямат ресурс да произвеждат генератори с различен размер също и да ги продават извън техния град. По тази причина, фирми, които закупят лиценза, скоро ще могат да произвеждат генератора в по-големи количества и да го предлагат за онлайн продажба. Очаква се още в началото на 2014 г. да започнат продажби на машината в чужбина.

Според изобретателите, става въпрос за „електромагнитно устройство, което задвижва енергийни частици и генерира електрическа мощност чрез електромагнетизъм. Устройството, което улавя електроните, се нуждае само от малко начално количество електроенергия от мрежата. Това малко количество се преобразува след това в голямо количество електрическа енергия.

Превод: Мая Тодорова