Момиче получи чисто ново лице 2350

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Пубертетът може да бъде труден за всеки – но за Сара Атуел, тийнейджърските години наистина са представлявали борба, пише „Фокс нюз“.

Момичето, родом от Халфис, Канада, още от раждането си страда от рядка болест, наречена неврофиброматоза – или голям тумор, развиващ се върху половината й лице.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1 до 4 лева

Състоянието на Сара я прави обект на подигравки през цялото й детство.

„Беше наистина тежко. Постоянно се гавреха с мен,“ казва днес 18-годишната Сара. „Наричаха ме „Дебелото лице“.“ Накрая след години страдания Сара взела решението да премине през рискована пластична операция, която да отстрани част от тумора. Цялата процедура е описана в едночасов филм, назован „Момичето с половин лице“, който ще бъде излъчен по „Дискавъри“.

Въпреки големия риск, Сара се съгласила да се подложи на операцията и след часове реконструкция на лицето й, тя завършила засега успешно. След като огромната подутина била премахната, тя се осмелила най-после да се погледне в огледалото.

„Бях много щастлива, защото имах прави устни,“ казва Сара. „Не можех да спра да се гледам в огледалото и да си правя снимки. Майка ми и съседите бяха шокирани. Пратихме на баща ми снимки и той беше също много щастлив, каза ми че докато аз съм щастлива и той е щастлив.“

Все още обаче предстои много работа, но лекарите са оптимисти, че накрая момичето ще има съвсем нормално лице.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти