Министър Георгиева поздрави най-добрите ученици СУ „Ген. Владимир Стойчев“

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева поздрави 10-те най-добри спортисти на държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев” за 2013 година и техните треньори за спортните им победи и връчи плакети на първите трима отличени спортисти на специална церемония в Музея на спорта.

Ивайло Иванов бе избран за спортист №1 на училището за извоюваната титла от шампионата на Стария континент по джудо /мъже до 23 години/ и други медали от европейски и световни първенства и купи. На второ място в класацията бе отличена Галя Иванова за златния медал от европейско първенство по самбо, а трета се нареди Ралица Герчева – състезателка по естетическа и групова гимнастика. Министър Георгиева награди и треньорката по джудо и самбо Красимира Томова.

„Поздравявам ви за постигнатото през 2013 година. Това, че вашите гърди са окичени с медали, е най-голямото удовлетворение за изминаващата година за вас, за вашите родители, треньори, преподаватели, за цяла България, каза министър Георгиева по време на церемонията. – В навечерието на светлите празници ви пожелавам да не спирате със заграбването на медали. Искам през 2014 година да имате още повече сили, устрем, дръзновение да завоювате повече и по-големи постижения. В 12-ия час на двете години, които си предават щафетата в календара, да ви осени онзи пламък, който ще ви издърпа още по-високо и напред.”

Спортният министър пожела на колегията на училището, 2014 година да бъде още по-добра и да ги изпълва с надежди и удовлетворение.

Държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев” изпраща една успешна година със 172 медала от държавни първенства, 38 медала от световни и европейски шампионати и балкански игри и още толкова призови класирания, съобщи директорът на училището Васил Вутев.