Columbia Records подписа ексклузивен договор с Фарел Уилямс

18
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Columbia Records подписа ексклузивен договор с носителя на Grammy® певец, композитор и продуцент – Фарел Уилямс.

Харесай страницата ни във Facebook

Едно от най-емблематичните имена на съвременната поп сцена официално пусна новия си сингъл „Happy“, част от саундтрака към филма „Despicable Me 2″ (Аз, проклетникът II). Сингълът ще влезе и в предстоящия нов студиен албум на Фарел, който ще бъде издаден през 2014 г. от Columbia Records (Sony Music).

През последния месец Фарел Уилямс пусна в интернет (на сайта http://24hoursofhappy.com) първото интерактивно видео към „Happy“ с продължителност 24 часа и с участието на куп знаменитости от киното и музиката. Сингълът ‘Happy’ е в Топ 10 на iTunes по целия свят и може да бъде намерен тук:  http://smarturl.it/HappyiTunes.

Новината за договора идва в края на една невероятна година за Фарел Уилямс, в която той се оказа замесен – като съавтор и/или изпълнител – в най-успешните песни на 2013-та. За двете най-продавани песни на годината: ‘Blurred Lines’ с Robin Thicke и ‘Get Lucky’ на Daft Punk, той получи седем номинации Grammy®: „Продуцент на годината“, две номинации за „Запис на годината“ (‘Get Lucky’ на Daft Punk ft. Pharrell Williams и ‘Blurred Lines’ на Robin Thicke ft. T.I. and Pharrell Williams), две номинации за „Най-добро поп/дуетно изпълнение“ (‘Get Lucky’ на Daft Punk ft. Pharrell Williams и ‘Blurred Lines’ на Robin Thicke ft. T.I. и Pharrell Williams) и две за „Албум на годината“ (‘Random Access Memories’ на Daft Punk и ‘good kid, m.A.A.d city’ на Kendrick Lamar).

„Изключително сме развълнувани от предстоящото партньорство с Фарел Уилямс“ – се казва в изявлението на Rob Stringer, управител на Columbia Records,Песни като ‘Blurred Lines’ и ‘Get Lucky’ дадоха целия облик на музиката през 2013-та година и сега ние се подготвяме да представим Фарел като една от най-успешните световни звезди на 2014-та. ‘Happy“ е само началото“.

Определян като една от емблемите на новото музикално поколение, Фарел Уилямс е истински творчески тайфун от музика, мода и дизайн, които определят характерния му стил. От самото начало през 90-те години, започнал като изпълнител и мултиинструменталист в клубовете на Вирджиния Бийч, през всички огромни хитове, които му спечелват наградата на Billboard „Продуцент на десетилетието“ през 2010-та година до сегашния му статус на мултимедийна суперзвезда, Фарел Уилямс не спира да твори.

Началото на композиторския му гений е дадено в дуетния проект „The Neptunes“, който прави заедно с Chad Hugo. Фарел е част от създаването на някои от най-големите хитове през последните години, сред които Daft Punk – „Get Lucky“, Robin Thicke – „Blurred Lines“, Nelly – „Hot in Herre“, Jay-Z – „I Just Wanna Love U (Give it 2 Me)“, Britney Spears – „I’m A Slave 4 U“, Justin Timberlake – „Like I Love You“ и много други.

С продажби от над 100 милиона копия от негови продукции, музиката на Фарел Уилямс винаги задава нови насоки в развитието на жанровете – ар енд би, хип хоп, поп и дори рок. Като продуцент, той не само променя звученето, но и създава нова визуална концепция за мега звезди като Snoop Dogg, Madonna и дори Rolling Stones. В четирите албума на друг проект – N.E.R.D – заедно с Hugo и Shae Haley, Фарел Уилямс е част от музикалния хибрид, който групата създава – смесица от алтернативен рок и хип хоп.

Но творческата енергия на Фарел Уилямс не е само в музиката и визуалното изкуство. Талантът му се изразява в различни форми: от създаването на пластики и последвалата изложба с популярния японски склуптор Такаши Мураками до дизайна на луксозна серия от аксесоари и стоки за фирми като Louis Vuitton и Moncler.

Сега, най-новият му проект се казва „i am OTHER“, мултимедиен творчески екип, който реализира дизайнерските идеи на Фарел, сред които модната линия от облекла Billionaire Boys Club & ICECREAM, текстилната компания Bionic Yarn и канала в YouTube.

Визията на Фарел Уилямс за развитието на поп културата продължава…

Коментари

коментар(а)