Билка бори рак на гърдата за по-малко от денонощие

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Билка бори рак на гърдата за по-малко от денонощие

Mari
19 декември 2013

Възможно ли е Природата наистина да победи страшното заболяване?

 

Поред последните публикации, едно растение може да се превърне в спасение за милиони жени, които са болни от рак на гърдата. „Life Science“ публикува резултатите от изследване, според което артемисининът, който се намира в билката „Sweet wormwood“ или Artemisia Annua е проучен подробно от китайската медицина и е доказано, че може да убие 98% от клетките на рака на гърдата за по-малко от едно денонощие.

Може да се използва само билката, която буквално преведена означава „сладък пелин“, но ако към лечебното растение се добави и желязо, то ефектът ще бъде още по-голям. Ако билката се пие превантивно, то здравите клетки на гърдите не се откриват изменения.

Лечителите от Китай от векове използват артемисининът като средство против малария. Паразитът на маларията бива унищожен от активното вещество. Био-инженерите Хенри Лай и Нарендра Сингк от университета във Вашингтон са хората, които са направили това важно за болните от рак на гърдата откритие.

До този момент набавянето на лечебния екстракт е било доста затруднено, и поради тази причина цената му е била непосилно висока. Засега с производството на лекарството се е заела френска фармацевтична фирма, според която производството от 50 до 60 тона артемисинин всяка година ще отговори на търсенето и ще намали цените.

Болиме.нет препоръчва и: