Как да подновим интериора в дома бързо и лесно?

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Ако декорацията в дома ви ви е омръзнала или имате овехтели вещи, които искате да съживите, значи съветите, които ще ви предложим, ще са ви от полза. Можете да използвате старите си вещи или да купите нови, които да използвате както прецените, че ви харесва. Използвайте въображението си!

Боядисайте старата кухненска маса наполовина, примерно в два различни тона. Това е лесен начин да внесете свежест в дома. Мястото за хранене трябва да е възможно най-приятно и предразполагащо. Може долната част да оставите в естествен дървесен цвят, а горната (таблата) да боядисате в тъмен махагон, например. За по-старовремски вид може да използвате милитерско зелено, комбинирано с тъмен дървесен цвят.

Боядисайте дървените крачета на масата, за да прикриете олющената стара боя или ръжда (ако са метални). Повторете 2 или 3 пъти за по-добър ефект.

Разместете холната гарнитура. За да внесете разнообразие в дома си, импровизирайте с аранжировката на мебелите. Преценете какво позволява помещението ви и действайте! Холът не е само място за гледане на телевизия, но и за релакс и време, прекарано със семейството. Прекарайте го уютно!

Добавете привличащи вниманието елементи. Може да добавите одеяло върху дивана, което небрежно да се спуска по едната му страна. Одеялото може да е с ресни или раирани елементи. То ще внесе уют пред телевизора или когато се сгушите на дивана с книга в ръка.

Купете от класическите кухненски кърпи за съдове и ги закачете отстрани на пердетата в кухнята, вместо на отреденото за кърпи място. Закачливо е, а и ще заприлича на пекарна от минали времена!

Раздвижете цветовата схема. Добавете няколко аксесоара в един от актуалните за сезона цветове. Това незабавно ще подсили настроението в дома ви. Подменете рамките на картините и снимките с цветни или боядисайте старите в ярки цветове. Калъфките за декоративните възглавници за дивана също могат да бъдат обновени. Ако диванът ви е в един цвят, можете да изберете шарени десени за калъфките. По този начин добавяте приятен акцент и същевременно правите нововъведение без да харчите много пари.

Направете интериора с тематични акценти, например в черно и бяло. Изберете ивици или геометрични фигури. Ако ви допадне можете да го приложите във всяко помещение, като нито едно да не се повтаря. Не се притеснявайте за съвпадането на нюансите. Проявете дизайнерското си мислене без колебания!